Nyhetsarkiv

Individens behov i fokus under The Conversation

22 april, 2021 - I Livsmedelsakademins samtalsserie The Conversation fick vi möjligheten att lyssna till ett engagerat samtal kring ålderismens inverkan på äldre personers…

The Conversation – ett brännande samtal om ålderism

25 februari, 2021 - Vi bjuder in till ett spännande samtal om ålderism, tillsammans med Barbro Westerholm, riksdagsledamot (L), som en av våra gäster.…

Livsmedelsakademin, Packbridge och Krinova organiserar innovationsagendan Foodhive Skåne

25 februari, 2021 - Skåne har potential att bli Europaledande på innovation inom livsmedel och förpackningar. Förutsättningarna är dock att företag vill finnas och…

Kalino är ny partner i Livsmedelsakademin

17 februari, 2021 - En livsmedelsgrossist med rötterna i Skåne, kontor i Staffanstorp och en internationell profil är en av Livsmedelsakademins nya partner. Kalino…

Certifierade innovationsledare

9 februari, 2021 - Vi är glada och stolta över att nu kunna presentera fyra certifierade innovationsledare på Livsmedelsakademin. Denna nya kompetens innebär att…

Webinarie om Nollvisionen för undernäring bjöd på inspiration och stort engagemang

26 januari, 2021 - Fredagen den 22 januari samlade vi fler än 200 personer från kommuner, myndigheter och företag i hela Sverige för att…
En äldre kvinna som sitter med en måltid framför sig.

Bättre sömn, viktuppgång och piggare seniorer efter test med behovsanpassade matkassar

18 januari, 2021 - I sex veckor har nu nio seniorer på serviceboenden i Kävlinge kommun och stadsdelsförvaltningen Enskede-Årsta-Vantör i Stockholm fått testa ett…

Se The Conversation om tradition i förändring i efterhand

17 december, 2020 - Några dagar innan jul detta märkliga år bjöd vi in två riktiga mat- och dryckesexperter för att samtala om julens…
En grön åker med traktorspår. Lite dimma i horisonten.

Clusters of Skåne – ny plattform för samarbete

11 december, 2020 - Skåne kommer ofta högt i olika rankingar av de mest innovativa regionerna. Nu startar Skånes klusterorganisationer ett närmare samarbete för…

Upplev FOODay igen

10 december, 2020 - I november pratade vi en hel eftermiddag om innovationskraft, nya produkter, nya tankar, visioner, handlingsplaner, utmaningar och möjligheter för alla…

The Conversation – Traditioner i förändring

9 december, 2020 - Den 17 december bjuder vi in till ett spännande samtal som kommer röra sig kring traditioner, smaker och julens mat…

Lämna din idé för en godare jul för Sveriges seniorer

27 november, 2020 - I år har vi alla behövt tänka nytt och annorlunda – och den stundande julen är verkligen inget undantag från…
En matbricka med fyra mindre rätter.

Pilot med matkassar ska förebygga undernäring hos äldre

2 november, 2020 - Forskning visar att aptiten ofta minskar i takt med åldern, samtidigt som näringsbehovet är detsamma eller högre. Bristande aptit är…

Sök till studentnätverket!

14 oktober, 2020 - Nu drar vi på Livsmedelsakademin igång vårt populära studentnätverk! Här får studenter möjlighet att lära känna livsmedelsnäringen, lära om hur man…

Läs våra nyhetsbrev

Tryckt material & publikationer

Nollvisionen presentationsmaterial

Ta del av vårt presentationsmaterial för Nollvisionen för undernäring hos äldre.

Färsk fisk från hav till bord – informationsmaterial

Ta del av och ladda ned informationsmaterial från vårt projekt för Färsk fisk från hav till ord. Om färsk lokal fisk, karta över skånska fiskeställen, med mera.

Slutrapport Plastprojekt 2019

I september 2018 fick Livsmedelsakademin, IUC Syd och Packbridge i uppdrag av Region Skåne att undersöka hur Skåne kan ta sig an problemen med ökade mängder plast i miljön, dels genom att ta tillvara på möjligheter att förbättra efterfrågan på återvunnen plast, dels genom att bidra till att nya nedbrytbara material för plast utvecklas. Läs resultaten av projektet här.

Livsmedelsakademin 2019-2020

Läs mer om vår strategi och verksamhet i denna broschyr.

Event in Skåne Evenemangsguide

I denna guide får du hjälp med hur man kan lyfta ett evenemang med hjälp av lokal mat och dryck från Skåne. Från mindre möten till stora konferenser, konserter och festivaler.

Startguide – samarbete mellan restaurang och butik

I denna guide får du som krögare eller kock hjälp att komma igång med nya samarbeten kring försäljning av mat via eller i butik.