Välkommen! Hanna Savola

Vi har fått en ny kollega på Livsmedelsakademin. Här presenterar sig Hanna genom tre korta frågor.

  1. Vad ska du göra på Livsmedelsakademin? 

Livsmedelsakademins uppdrag är att bidra till en innovativ, konkurrenskraftig och hållbar livsmedelsnäring – med mat som en förändringskraft för hållbar utveckling. Här kommer jag bidra med min kompetens och erfarenhet kring projektutveckling, EU-finansiering och hållbar samhällsutveckling.  Jag ansvarar också för ”Skånebönan”, ett väldigt spännande projekt med fokus på större skördar och vidareförädling av växtproteiner i Skåne. Vår vision är att Skåne ska bli en ledande region för nya växtproteiner, och en attraktiv plats för nya samarbeten och satsningar längs hela värdekedjan.

  1. Vad har du gjort tidigare? 

Jag har arbetat med hållbar samhällsutveckling i över 15 år hos bland annat Länsstyrelsen Skåne där samhällets gröna omställning och systemförändringar var mina hjärtefrågor. Jag ledde projekt som berörde allt från innovationsfrämjande upphandling och kommunal samordnad varudistribution till cirkulär ekonomi inom växtodling. Senast kommer jag från 2050 Consulting där jag hjälpte företag med grön affärsutveckling, hållbarhetsredovisning (CSRD och GRI) och klimatkompensation/kolinlagring.

  1. Varför valde du Livsmedelsakademin? 

Mat är både en källa till njutning och hälsa samt nyckeln till hållbar utveckling. Skåne står för ungefär en tredjedel av Sveriges livsmedelsproduktion – att få arbeta med den skånska livsmedelsproduktionen och utveckla Skånes innovationskraft för en hållbar utveckling är som en dröm som gått i uppfyllelse!


Publicerat

i

av

Etiketter: