The Conversation – ett brännande samtal om ålderism

Vi bjuder in till ett spännande samtal om ålderism, tillsammans med Barbro Westerholm, riksdagsledamot (L), som en av våra gäster. Barbro har en bakgrund som bland annat läkare, medicinalråd och generaldirektör på Socialstyrelsen. Nu är hon arbetande riksdagsledamot och ordförande i Sveriges Pensionärsförbund och driver frågor som påverkar livet för årsrika medborgare. Nyligen överlämnade hon en utredning om en fast omsorgskontakt inom hemtjänsten till socialministern, och hon är mycket engagerad i arbetet för att uppmärksamma och minska ålderismen – ålderdiskriminering mot årsrika personer.  

Vår andra gäst är Peter Wennström, varumärkesexpert på the Healthy Marketing Team.

I The Conversation kommer vi prata om ålderism kopplat till mat, måltider och livskvalitet. Vi diskuterar hur synen på årsrika personer bidrar till negativa konsekvenser som undernäring, men också till bristen på anpassade tjänster och livsmedelsprodukter. Varför ser du till exempel inte en hylla med god och hälsosam mat för årsrika i affären, på samma sätt som du hittar barnmat? Vi ser fram emot att väcka tankar kring livsmedelsnäringens förhållningssätt och fördomar, och passa på att lyfta möjligheter med produkter och tjänster för årsrika konsumenter.

Läs mer om evenemanget >>

Uppdatering:
Se samtalet i efterhand: https://youtu.be/OJ6DPq5-qPE

Nyfiken på att veta mer om Barbro Westerholm? Lyssna till Söndagsintervjun P1 från november 2019: https://sverigesradio.se/avsnitt/1392747 

The Conversation

The Conversation är Livsmedelsakademins samtalsserie om framtidens mat, dryck och måltid. Här svarar våra inbjudna samtalspartner på brännande frågor utifrån ett givet ämne. Vi väljer våra gäster med omsorg, och garanterar ny kunskap och nya insikter.

Samtalet sänds digitalt, där du som tittar kan ställa frågor till gästerna. Samtalet kan också ses i efterhand här på vår hemsida. The Conversation anordnas fyra gånger per år. Anmäl dig till Livsmedelsakademins nyhetsbrev eller håll koll på vår kalender för att inte missa nästa tillfälle.

Se tidigare sändningar


av

Etiketter: