Lär dig göra det bästa av fisken
Den 17 mars bjuder projektet Färsk fisk från hav till bord in till en heldag om fisk. Målet är att du ska få ny kunskap och inspireras till att bättre ta vara på den fisk som finns i våra skånska vatten. Vi utforskar smaker, lagar mat på lokal fisk och fördjupar våra kunskaper om färskhet, kvalitet och smak.
Lär dig hantera fisken rätt för en bättre smak
Per Vidlund och Pauline Vidlund, driver Ängsöfisk vid Mälaren. De är mycket kvalitetsmedvetna och arbetar målmedvetet med att hålla en jämn och hög kvalitet, de har därför flera toppkrogar som kunder, bland annat Operakällaren och Lux Dag för Dag. Per lägger stor vikt vid att få fram så bra kvalitet som möjligt på sin fisk, och kommer visa och berätta hur han gör för att den ska bli så bra och god som möjligt. Under hans ledning får du tillfälle att finslipa din teknik i styckning och filetering.
Stjärnbeströdda recept på lokala fiskarter
Under eftermiddagen leder Michelin-kocken och Malmöprofilen Titti Qvarnström en workshop där vi tillsammans lagar smårätter på olika sorters lokala fiskar. Vi inspireras att testa nya arter och använda olika styckdetaljer, men också hela fisken. Titti är känd för att arbeta med lokala råvaror i en säsongsanpassad meny, med en vurm för det ovanliga. Hon vill inspirera andra att upptäcka och använda mångfalden av skånska råvaror.
I kursen ingår:
Tiid: 17 mars 2020, kl. 8.30 – 17.00
Plats: Björks Ringsjön, Råröd 133, 243 95 Stehag
Kursen är kostnadsfri. Frukost & lunch ingår
Begränsat antal platser.
Sista anmälningsdag: 10 mars
OBS! KURSEN ÄR NU FULL! Du är välkommen att anmäla dig nedan, men hamnar då på reservlistan och blir kontaktad om du kommer med.
Elin Pettersson,
Projektledare Färsk fisk från hav till bord
elin.pettersson@livsmedelsakademin.se
0703 – 62 22 26
I projekt Färsk fisk från hav till bord arbetar vi tillsammans med fiskenäring, grossister, handel, krögare och offentliga kök för att den lokalt landade fisken från kustfisket ska bli en självklarhet i butiksdisken, restaurangmenyn och på matborden. Projektet arbetar för att stödja hållbart fiske i södra Östersjön där tillgången till färsk fisk ökar, småskaligt kustnära fiske gynnas och fiskesamhällena lever. Projektet finansieras av Europeiska havs- och fiskerifonden via LEADER Sydöstra Skåne.