Den 27 november arrangerar vi årets sista Innovationsgille inom projektet Cirkulär livsmedelskedja. Vi har tidigare mött representanter från konsumenter, handeln, en digital beställarplattform, producenter och grossister och utvecklat intressanta diskussioner med utgångspunkt i flera personliga berättelser. Vi har velat skapa en helhetsbild av värdekedjan från bord till jord för att se hur man kan få bort matsvinn i alla led.
Denna gång får vi lyssna på Ingela Morfeldt, projektledare för VA Syds matavfallsprojekt, som handlar om insamling och återvinning av matavfall. Ingela berättar om VA Syds utmaningar inom området matavfall, och om deras kampanj kring matsvinn.
Vi får även höra Gregory Bydairk, sektionschef för Malmö stads skolkök. Gregory har ansvar för fyra skolrestauranger som besöks av barn och ungdomar från förskoleklass t.o.m. gymnasieskola. Han kommer att delge utmaningarna kopplade till matsvinn i den egna verksamheten.
Efter Ingelas och Gregorys berättelser får vi tillfälle att diskutera de frågeställningar som växer fram.
Som alltid hinner vi även med lite fika!