Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.
  • Inga resultat hittades.

Hur gör vi livsmedelsnäringen attraktiv för morgondagens medarbetare?

3 december, 2019 | 14:3016:30

Livsmedelsnäringen står inför utmaningen att attrahera och utveckla talanger som kommer att utveckla framtidens mat, dryck och måltid och ta med näringen in i en cirkulär ekonomi. Den bästa maten kräver de vassaste hjärnorna. Vårt studentnätverk är snart redo att ta steget in i arbetslivet och vill lära känna företagen i näringen. Vi bjuder in till en eftermiddag för att lära känna varandra och utbyta idéer och tankar. Hur gör vi för att livsmedelsnäringen ska bli ännu mer attraktiv för morgondagens medarbetare?

Vi kommer vi att prata om vad som attraherar studenterna till näringen och vilka värderingar och arbetsområden som de är intresserade av. Vilka kompetenser ser företagen att de kommer behöva i framtiden? Inte minst, hur kan vi ta tillvara potentialen bland dagens medarbetare? Med studenterna som experter på ungas perspektiv på livsmedelsnäringen som arbetsgivare bäddar vi för kreativa och givande diskussioner.

Studentnätverket består av studenter från olika utbildningar i allt från gastronomi till service management, livsmedelskemi, maskinteknik eller går läkarlinjen. De förenas i sitt intresse för mat, dryck, måltid och livsmedelsnäringen.

 

Program

14:30     Välkomna och presentationsrunda

14:45      Diskussion och workshop i mindre grupper

Gemensamma diskussioner & slutsatser

16:15      Om Studentnätverket & programmet Framtidens ledare – lära nytt, driva utvecklingsarbete och samarbete över bolagsgränser för att utveckla talanger

16:30      Avslutning

 

Tid & Plats:

3 december, kl 14:30 – 16:30

Auditoriet, MINC, Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö

 

Kostnadsfritt för partner till Livsmedelsakademin. Övriga: 500 kr

 

Anmälan: https://forms.gle/9uGGAaixWPhyjnDx7

Sista anmälningsdag: fredag 29 november 2019  

 

Ladda ned inbjudan som PDF

Detaljer

Datum:
3 december, 2019
Tid:
14:30 – 16:30
Evenemang Kategorier:
, ,

Plats

MINC
Anckargripsgatan 3
Malmö,

Arrangör

Livsmedelsakademin