Livsmedelsnäringen står inför utmaningen att attrahera och utveckla talanger som kommer att utveckla framtidens mat, dryck och måltid och ta med näringen in i en cirkulär ekonomi. Den bästa maten kräver de vassaste hjärnorna. Vårt studentnätverk är snart redo att ta steget in i arbetslivet och vill lära känna företagen i näringen. Vi bjuder in till en eftermiddag för att lära känna varandra och utbyta idéer och tankar. Hur gör vi för att livsmedelsnäringen ska bli ännu mer attraktiv för morgondagens medarbetare?
Vi kommer vi att prata om vad som attraherar studenterna till näringen och vilka värderingar och arbetsområden som de är intresserade av. Vilka kompetenser ser företagen att de kommer behöva i framtiden? Inte minst, hur kan vi ta tillvara potentialen bland dagens medarbetare? Med studenterna som experter på ungas perspektiv på livsmedelsnäringen som arbetsgivare bäddar vi för kreativa och givande diskussioner.
Studentnätverket består av studenter från olika utbildningar i allt från gastronomi till service management, livsmedelskemi, maskinteknik eller går läkarlinjen. De förenas i sitt intresse för mat, dryck, måltid och livsmedelsnäringen.
14:30 Välkomna och presentationsrunda
14:45 Diskussion och workshop i mindre grupper
Gemensamma diskussioner & slutsatser
16:15 Om Studentnätverket & programmet Framtidens ledare – lära nytt, driva utvecklingsarbete och samarbete över bolagsgränser för att utveckla talanger
16:30 Avslutning
3 december, kl 14:30 – 16:30
Auditoriet, MINC, Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö
Kostnadsfritt för partner till Livsmedelsakademin. Övriga: 500 kr
Sista anmälningsdag: fredag 29 november 2019