Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.
  • Inga resultat hittades.

FOODay – Livsmedelsakademins dag om skånsk innovationskraft

18 november, 2020 | 13:0016:30

Gratis – 400SEK

Livsmedelsinnovationerna bubblar och gror i Skåne, inte bara produkter utan framför allt idéer om systemförändring och tankar om nya sätt att göra saker. Här finns engagerade företagsledare, visionära entreprenörer, kunniga lantbrukare, en stor produktion och många andra av förutsättningarna för att bli föregångare i Europa. Att det finns initiativkraft och flexibilitet visar corona-krisen där många klarat av att ställa om och finna nya vägar. Men för att vi i Skåne ska kunna bli ett ledande centrum för en hållbar och innovativ livsmedelsnäring krävs att näringslivets långsiktiga, gemensamma behov och utmaningar sätts i fokus.

Skåne kan bli ledande inom livsmedel

Under en eftermiddag lägger vi tillsammans kartan över möjligheter och potential för livsmedelsinnovation i Skåne. Vilka bitar har vi redan på plats och vad saknas för att kunna ta nästa steg? Och framför allt – hur ska vi göra för att underlätta och boosta livsmedelsinnovationer i Skåne?

Möt företagsledare, beslutsfattare och innovationsexperter
Vi är glada att välkomna flera viktiga och spännande personer från näringslivet som talare, som Henrik Julin, vd på Orkla Foods Sverige, Mathias Persson, marknads- och produktionschef på Svensk Ekosvamp AB (Hällestad) och Victoria Lagnevik, vd på WellBeMed Sweden. Vi ser också fram emot att höra mer om ambitionerna för att utveckla offentlig måltid och innovationsklimatet i Skåne från Jenny Bergsten, livsmedelsstrateg på Region Skåne, Ingrid Landgren, t.f. ordförande för Team for Sustainable Food Innovation, Forsknings- och innovationsrådet i Skåne (FIRS) och Inger Tolsved Rosenkvist, ordförande i Servicenämnden Region Skåne.

Möjlighet att ställa frågor och diskutera

Du får möjlighet att ställa frågor, diskutera och skapa kontakt under eftermiddagen med både talare och andra deltagare. Värdar för dagen är Lotta Törner, vd Livsmedelsakademin och moderator Håkan Jönsson, Lunds universitet.

 

Välkommen till en spännande eftermiddag med livsmedelsinnovation i fokus! Direkt till anmälan >>

 

Program

Välkomna till FOODay! Moderator Håkan Jönsson hälsar oss välkomna och introducerar dagens digitala format.

Starkare samarbete – nyckeln till Skånes framgång
Lotta Törner, vd Livsmedelsakademin

 

Block: Satsningar på mat

 

Forskning och innovation för en livsmedelssektor i världsklass (och njutning
i hela 
världen)

Marie Gidlund, vd Sweden Food Arena

 

 

 

Sustainable agriculture for the future and food for 15 million people
Anders Iversen, Innovation manager, Food & Bio Cluster Denmark
(Hålls på engelska)

 

 

 

Ett samtal om strategi och arbete för att öka innovation och produktivitet i Skåne
Ingrid Landgren, t.f. ordförande, Team for Sustainable Food Innovation, Forsknings- och innovationsrådet i Skåne (FIRS)
Jenny Bergsten, livsmedelsstrateg, Region Skåne

 

 

Paus 10 min – ca kl 14.00

Block: Visionen som ledstjärna och drivkraft

 

Sveriges bästa sjukhusmat för ett friskare Skåne
Inger Tolsved Rosenkvist, ordförande Servicenämnden, Region Skåne

 

 

 

 

Allt annat än en nollvision för undernäring hos äldre är otänkbart
Martina Avasoo Barte, projektledare Livsmedelsakademin

 

 

 

Paus 5 min – ca kl 14.30

Block: Innovatörer och uppstickare

Nytänkande företagsledare i både etablerade och nyare bolag berättar om företagets resa framåt, hållbar matinnovation och hur de ser på framtiden. Vi får också höra hur det står till hos matentreprenörerna.

 

 

Henrik Julin, vd Orkla Foods Sverige

 

 

 

 

Mathias Persson, Marknads- och produktionschef, Svensk Ekosvamp AB (Hällestad svamp)

 

 

 

 

Victoria Lagnevik, vd, WellBeMed Sweden

 

 

 

 

Nikolas Larsson, t.f vd Krinova

 

 

 

Paus 10 min – ca 15.10

Block: Samtal och diskussion med talare och deltagare

– Panelsamtal om framtiden, förutsättningar, möjligheter, hinder och potential för innovation och utveckling hos Skånes livsmedelsföretag med några av dagens talare.

 

– Break out rooms online för deltagarna
15 minuters samtal i mindre grupper som ger möjlighet att diskutera och reflektera kring dagens ämnen och föredrag med andra deltagare.

 

– Uppsamling av diskussionerna med moderator Håkan Jönsson

 

Dagens medskick – vad händer härnäst? 
Som avslutning på dagen ställer Lotta Törner frågan till talare och deltagare.

 

 

Tid & plats

18 november 2020, kl 13.00 – 16.30

Incheckning för deltagare från kl 12.50

Digitalt evenemang – Om du anmält dig har du fått en länk för registrering på ZOOM skickad till din e-postadress. Om du saknar mailet i inkorgen, kontrollera din skräppost.
Hittar du ingen länk – kontakta Elin Pettersson, elin.pettersson@livsmedelsakademin.se eller via telefon: 0703 – 622 226 om

Fysiska VIP-rum – INSTÄLLT

Tidigare angav vi att det fanns möjlighet till att delta fysiskt i VIP-rum med mindre antal personer. Med rådande läge kommer vi dock inte att erbjuda fysiska VIP-rum.

 

Gratis för partner

Är ditt företag partner till Livsmedelsakademin ingår det i ert partnerskap och är gratis att delta. För övriga är avgiften 400 kr per person (ex. moms).

 

Anmälan: https://forms.gle/5mQSFxmZL3aUgRNY7

Anmäl dig senast fredagen den 13 november 2020.

Detaljer

Datum:
18 november, 2020
Tid:
13:00 – 16:30
Kostnad:
Gratis – 400SEK
Evenemang Kategorier:
,
Webbplats:
https://forms.gle/5mQSFxmZL3aUgRNY7

Plats

Online

Arrangör

Livsmedelsakademin