Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.
  • Inga resultat hittades.

The Conversation – ett brännande samtal om morgondagens konsument och medarbetare

17 september, 2020 | 09:0009:45

Gratis

Vi kickar igång hösten med ett avsnitt i vår nya samtalsserie The Conversation där vi vrider och vänder på brännande samtalsämnen. Denna gång samarbetar vi med Packbridge för att sätta fokus på vad som driver morgondagens konsumenter och medarbetare. Lotta Törner, vd Livsmedelsakademin, leder samtalet med Lovisa Sterner, livsstils-expert med fokus på generationsfrågor, och Fiona Hay, student på Lunds Universitet med stort intresse för livsmedel och medlem i Livsmedelsakademins studentnätverk. Vi pratar trender, attityder och vilka krav som ställs nu och inom en snar framtid på vår näring. 

Dagens unga driver och engagerar sig i klimatskiftet. En fjärdedel av landets unga mellan 18-29 år tänker dagligen på klimatförändringar, och begreppet klimatångest är centralt. Att äta och konsumera rätt och hållbart för sin egen och planetens skull är viktigt, men ger också status och en identitet. De ungas attityder, drivkrafter och förväntningar skiljer sig från tidigare generationer, något som kan ge upphov till krockar och missförstånd. Samtidigt har unga stort inflytande på hushållens inköp, där 70% av unga som fortfarande bor hemma är med och bestämmer vad som konsumeras. De påverkar sina kompisar, partners och familjemedlemmar, men upplever också att de kan vara med och påverka samhällets utveckling i högre utsträckning än tidigare generationer. 

Är näringen redo?

Vi djupdyker i hur unga ser på livet, arbetet, produkter, varumärken och företag. Vad är morgondagens konsumenter intresserade av? Det är också samma generation och individer som kommer bli de engagerade medarbetare som ska ta näringen framåt. Vad innebär det för företagen som arbetsgivare? Hur behöver företagen arbeta för att attrahera, behålla och utveckla unga medarbetare? Är livsmedels- och förpackningsnäringen redo att anställa morgondagens konsumenter?

Gäster

Lovisa Sterner – grundare av Grasp Insights och i grunden beteendevetare som specialiserat sig på generationsfrågor och att förstå morgondagens medarbetare, konsumenter och medborgare.

Fiona Hay – Student inom teknisk design på Lunds Universitet, och medlem i Livsmedelsakademins studentnätverk.

 

Lotta Törner – vd Livsmedelsakademin, leder samtalet.

 

Tid & plats

Tid: 17 september, kl 9.00 – 9.45

Plats: Livesändning via Livsmedelsakademins Facebook-sida

Klicka i ”Kommer” i evenemanget så får du en påminnelse när sändningen börjar.

 

Vi ger plats för 15 minuters frågor på slutet, skicka in dina frågor i förväg till Livsmedelsakademins facebook-sida, eller ställ dem via kommentarsfunktionen eller messenger under sändningen.

 

Arrangeras i samarbete mellan Livsmedelsakademin och Packbridge.

 

Detaljer

Datum:
17 september, 2020
Tid:
09:00 – 09:45
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategori:

Plats

Facebook

Arrangörer

Livsmedelsakademin
Packbridge