FOODay är vår mötesplats för aktörer i matsystemet, en plats för inspiration, samtal, kära återseenden och nya kontakter. Utöver inspirerande teman och talare bjuder vi på tilltugg som förhoppningsvis både förvånar och utmanar. Det kostar ingenting att delta, men vi har begränsat antal platser. Välkommen med din anmälan!
PROGRAM
13.00 Välkomna
Hälsa genom mat eller medicin – vilken framtid styr vi mot?
Ökningen av kostrelaterad ohälsa är kostsam för samhället och orsakar dessutom lidande på individnivå. Men denna ohälsa går att förebygga och det finns otroligt stor förändringskraft för en bättre hälsa i maten vi alla äter. Samtidigt slår läkemedelsbranschens viktminskningsinnovationer nya försäljningsrekord. Vilken roll ska matsystemet ha för folkhälsan? Upplev ett möjligt framtidsscenario och möt vår kunniga panel.
Alla vill väl jobba med mat?
Lever livsmedelsnäringen upp till ungas förväntningar på framtida arbetsgivare? I en omvänd anställningsintervju låter vi studenter värdera vad företagen har att erbjuda. Hur kan näringsliv och akademi ta vara på och utveckla unga människors förmåga och drivkraft för en hållbar framtid?
Mer mat med ökat anatomiskt ansvar?
Traditionellt används begreppet anatomiskt ansvar i samband med köttkonsumtion – alla delar av ett djur kan ha ett värde; ekonomisk, smakmässigt och miljömässigt. Men, hur mycket mer mat kan landa i människors magar om vi tänker likadant kring alla typer av råvaror som går in i matsystemet? Hur blir dagens livsmedelsförluster, biflöden och svinn framtidens mat?
Sätt igång!
Temat för årets beredskapsvecka är Sätt igång! Men hur? Möt inspirerande personer och organisationer som berättar hur de rent konkret har satt igång arbetet med en robust och anpassningsbar livsmedelsförsörjning – framtidens livsmedelsberedskap – redan idag.
Summering
16.30 After Work & Eftersnack
Fortsätt snacket, avrunda tankebanorna och avsluta arbetsveckan på AW tillsammans med oss.