Avsiktligt ledarskap hos Framtidens Ledare

Proaktivitet, att kommunicera med genomslag och personligt varumärke. Detta och mycket annat diskuterades under andra träffen i vårt program Framtidens Ledare. Denna träff var ett internat på hotellet Fritiden i Ystad och fokus var framförallt att utveckla deltagarnas avsiktliga ledarskap.

Programmet Framtidens Ledare leds av Minna Westerlund, på Generact. Hon sammanfattar den andra träffen i programmet så här:

– Denna gång har handlat mycket om avsiktlighet. Till exempel att vara proaktiv och ta ledarskap i rummet, oavsett vilken position jag har, berättar Minna.

I årets omgång av Framtidens Ledare deltar 14 talanger från Livsmedelsakademins partnerföretag Orkla Foods Sverige, Berte Qvarn, Pågen, Guldfågeln, Ingelsta Kalkon, Blentagruppen, Hushållningssällskapet Skåne och Culinar.

Fredrik Åsenius arbetar till vardags som avdelningschef på Guldfågel i Mörbylånga på Öland. Han är stolt över att ha blivit utvald som deltagare till programmet:

– Jag tvekade inte att tacka ja när jag fick frågan.

För att få ut så mycket som möjligt av programmet har Fredrik bestämt mig för att vara så öppen han bara kan.

– Jag är målinriktad och vill utvecklas inom många områden, men framförallt vill jag stärka mina styrkor ytterligare. Ett konkret utvecklingsområde för mig är att jag vill hitta verktyg för att bli bättre på att kommunicera.

Fredrik Åsenius, Guldfågel

Just att öva på att kommunicera med genomslagskraft var ett av temana under denna Framtidens Ledare-träff.

– Vi har till exempel tränat på att hantera invändningar och utmanande situationer, för att ta tillbaka kommandot och påverka, berättar Minna Westerlund.

Dessutom har deltagarna reflekterat över hur de uppfattas och vill uppfattas av sin omgivning, kopplat till sina personliga varumärken. Lin Bergh Nilsson, primärchef på Blentagruppen berättar:

– Denna träff har det varit intressant att reflektera över mitt personliga varumärke. Det var ingenting som jag har tyckt varit viktigt tidigare, men nu har jag insett att det har betydelse. Det är viktigt att reflektera över hur man upplevs av andra och att ta möjligheten att aktivt forma detta själv.

Även för Lin var det en självklarhet att tacka ja till programmet när hon fick frågan.

–  Jag är ganska ny på Blentagruppen, så det här är en perfekt start för mig. Här får jag reflektera över mitt ledarskap och hur jag uppfattas. Mina förväntningar på programmet är konkreta verktyg som jag på ett naturligt sätt kan använda i mitt vardagliga arbete. Och ett breddat nätverk såklart! 

Lin Bergh Nilsson, Blentagruppen

Denna runda av Framtidens Ledare pågår till oktober 2023. Programmet och innehållet styrs av Minna Westerlund. I slutet av våren kommer vi på Livsmedelsakademin arrangera en trendspaningsdag för att utbilda programdeltagarna i framsyns- och signalspaningsarbete. Läs mer om programmet här: Framtidens Ledare


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: