Nya talanger i Framtidens Ledare

Nu har den sjätte omgången av vårt ledarskapsprogram Framtidens Ledare startat!  14 ambitiösa, engagerade och drivande personer från sex olika bolag deltar. Programmet sträcker sig över 12 månader och innehåller utveckling inom bland annat avsiktligt självledarskap, kommunikation med genomslag och att driva förändring.

Den 20 oktober 2022 träffades de sju män och sju kvinnor som är årets Framtidens Ledare för första gången. Under det kommande året kommer de nu att utvecklas, coachas och sparras av varandra och av Minna Westerlund, Generact AB, som leder och har designat programmet.

– En fantastisk dag! sammanfattar Minna det hela som.

Hon vill även ge Pågen en stor eloge för en fantastisk uppstart på deras huvudkontor och bageri i Malmö. Utöver att lära känna varandra och påbörja sin utvecklingsresa tillsammans, så fick gruppen en rundtur i bageriet för att få se hur Pågen bakar med kärlek i praktiken. Två deltagare var dock med digitalt denna gången, på grund av sjukdom och krasslighet.

– Och det gick också fantastiskt bra, berättar Minna. Det var aktiva, engagerade och bidrog massor ändå.

Årets 14 deltagare kommer från sex av Livsmedelsakademins partnerföretag:

  • Orkla Foods Sverige
  • Berte Qvarn
  • Pågen
  • Blentagruppen
  • Hushållningssällskapet Skåne
  • Culinar
Fredrik Åsenius från Blentagruppen och Ulrika Dyrlund-Martinsson från Hushållningssällskapet deltog digitalt på den första träffen

Framtidens ledare är upplagt i gemensamma utvecklingsträffar utspridda över året. Mellan och under träffarna arbetar alla deltagare utifrån sina personliga utvecklingsplaner och får individuell coaching och sparring utifrån vad som är viktigt för just dem. Dessutom kommer vi på Livsmedelsakademin att arbeta med strategiska framtidsfrågor och trendspaning tillsammans med gruppen.  

I programmet skapas en dynamisk miljö för utveckling där deltagarna aktivt får träna, diskutera, känna igen, utmana och bli utmanade. Fokus kommer vara att stärka deltagarna med nya färdigheter och vanor som ska ge konkreta effekter i de egna verksamheterna. 

– Nu har vi ett år av givande samarbete, coaching, avsiktligt ledarskap och tid att driva resultat i vardagen, avslutar Minna Westerlund.

Diplomering och avslutning av programmet sker den 5 oktober 2023 hos Orkla Foods Sverige. 

Första omgången av Framtidens Ledare startade 2012 och nu är vi inne på sjätte omgången av programmet. Vill du veta mer om programmet? Läs mer här: Framtidens Ledare, eller kontakta Amanda Allvin.


av

Etiketter: