En spännande försmak på rollen som kommunikatör

Vi samarbetar ofta med studenter på olika sätt, allt från examensarbeten, specifika uppdrag och året runt i vårt studentnätverk. Det är alltid givande att möta nyfikna och kompetenta studenter som kommer med fräscha ögon och ny kunskap från universiteten och högskolorna. Det hjälper oss att få en ny blick på frågeställningar som vi arbetar med.

Under våren har studenten Filip Ramdén som läser strategisk kommunikation vid Lunds universitet haft sin praktik hos oss. Han har bland annat arbetat med att utveckla en strategi för sociala medier, men också deltagit i kommunikationsteamets övergripande arbete och varit med och arrangerat evenemang. Vi ställde några frågor till Filip om hans praktiktid.

Vad har varit den största lärdomen under praktiktiden?

– Den största lärdomen från praktiken på Livsmedelsakademin har ju främst varit att se hur kommunikation fungerar på en arbetsplats, och även att få delta i arbetet. Jag har fått lära mig väldigt mycket hur man rent praktiskt arbetar strategiskt med kommunikation, men också hur man planerar och sätter mål för kommunikation i en verksamhet.

Vad har varit mest utmanande?

– Det har varit att sätta mig in i Livsmedelsakademins verksamhet på relativt kort tid, 10 veckor. Jag tycker att Livsmedelsakademin arbetar inom ett mycket intressant område. Livsmedelsnäringen är ett fält som är i ständig förändring, både med trender som kommer och går, och med innovationer och utvecklingar som förändrar branschen. I verksamheten är det många järn i elden samtidigt – seminarium, innovationsmöten, projekt, möten och mer som man ska kommunicera kring. Men jag har förstått att man behöver en bra förståelse vad organisationen gör och står för, för att kunna kommunicera effektivt, så det är viktigt att vara insatt i många olika delar i rollen.

Vad skulle du vilja säga till andra kommunikationsstudenter som söker praktik hos oss?

– Sök! Jag har verkligen fått vara en del av kommunikation teamet från dag ett, även om vi i princip bara suttit på distans och haft onlinemöten. Jag har haft uppgifter att göra här och mycket eget ansvar. Jag har haft väldigt bra handledning från min handledare och stöd från andra medarbetare, en otroligt bra praktikplats! 

Filip bakom kulisserna inför sändning av ett webinarium.

Vi önskar Filip lycka till med resten av sina studier!

Livsmedelsakademin tar emot praktikanter inom kommunikation och media på universitets-, och högskole- och yrkeshögskolenivå. 

Kontakt: Sara Fredström, kommunikationschef 

E-post sara.fredstrom@livsmedelsakademin.se


av

Etiketter: