Se The Conversation om tradition i förändring i efterhand

Några dagar innan jul detta märkliga år bjöd vi in två riktiga mat- och dryckesexperter för att samtala om julens traditioner och vanor, och hur de kan tänkas se ut framåt.

En av våra gäster var Edward Liepe, vd och ägare på Saturnus, som är ett av våra partnerföretag. Där lever och andas han jul året i verksamheten hos Sveriges största och äldsta glögg-producent. Vi gästades också av Håkan Jönsson, docent i etnologi och före detta kock, som är expert på att förstå hur vi väljer det som står på bordet. Samtalet leddes av Elin Pettersson på Livsmedelsakademin. Det blev ett samtal om hur vår förr mer torftiga vardag med tonvikt på inlagda och saltade rätter ledde till julbord med ett överdåd och en möjlighet att äntligen få äta den där feta maten och färska köttet. Det handlare om minskande sockerhalter och en hälsosammare profil för drycken, samtidigt som godissmaker har gjort succé. Om julfavoriter som egentligen inte varit med så länge, om potentialen för falafel på julbordet och om korvhornets framtid.

Här kan du se samtalet i efterhand:

Om The Conversation

The Conversation är Livsmedelsakademins samtalsserie om framtidens mat, dryck och måltid. Här svarar våra inbjudna samtalspartner på brännande frågor utifrån ett givet ämne. Vi väljer våra gäster med omsorg, och garanterar ny kunskap och nya insikter.

Samtalet sänds digitalt, där du som tittar kan ställa frågor till gästerna. Samtalet kan också ses i efterhand här på vår hemsida. The Conversation anordnas fyra gånger per år. Anmäl dig till Livsmedelsakademins nyhetsbrev eller håll koll på vår kalender för att inte missa nästa tillfälle.


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: