Var kommer fisken ifrån?

Det kustnära fisket skiljer sig en hel del från det storskaliga fisket. Fiskeställena är till exempel inte längre bort än att fisken kan landas varje dag. Färsk fisk, alltså. Vill du veta var fisken kommer ifrån? En del av fiskeställena har ganska märkliga namn. Vad sägs om Rackputt, Ponderosa eller Slaggen? Och visst känns det mer tilltalande att äta en fisk från Rackaputt, som ligger strax utanför Degeberga, än en fisk från fångszon 27, som sträcker sig från Nordatlanten, ända ner till Gibraltar sund?

I projekt Färsk fisk från hav till bord som Livsmedelsakademin driver tillsammans med Marint centrum i Simrishamn kartlägger vi fiskeplatser utanför Skånes kust.

Här får du hela kartan.

Här kan du läsa mer om projektet Färsk fisk från hav till bord.


av

Etiketter: