Deprecated: Redux::setHelpTab har upphört sedan version Redux 4.3! Använd Redux::set_help_tab( $opt_name, $tab ) istället. in /customers/e/9/9/livsmedelsakademin.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4777 Upplev FOODay igen - Livsmedelsakademin

Upplev FOODay igen

I november pratade vi en hel eftermiddag om innovationskraft, nya produkter, nya tankar, visioner, handlingsplaner, utmaningar och möjligheter för alla oss i livsmedelssystemet. Nu kan du se hela eftermiddagen igen, eller bara välja de programpunkter som du är extra intresserad av.

Fortsätt delta i samtalet och engagera dig för att driva utvecklingen

Vi vill fortsätta dialogen med er! För att komma med inspel, tankar och fortsatt delta i samtaler och engagera dig i innovationsarbetet tillsammans med oss på Livsmedelsakademin – kontakta
vd Lotta Törner, lotta.torner@livsmedelsakademin.se

FOODay – Livsmedelsakademins dag om skånsk innovationskraft

18 november 2020, live från Malmö

Hitta i programmet

00:00 – Välkomna till FOODay! Moderator Håkan Jönsson

02:08 – Starkare samarbete – nyckeln till Skånes framgång – Lotta Törner, vd Livsmedelsakademin

Block: Satsningar på mat

12:10 – Forskning och innovation för en livsmedelssektor i världsklass (och njutning i hela världen) – Marie Gidlund, vd Sweden Food Arena

26:22 – Sustainable agriculture for the future and food for 15 million people – Anders Iversen, Innovation manager, Food & Bio Cluster Denmark

40:38 – Ett samtal om strategi och arbete för att öka innovation och produktivitet i Skåne
Ingrid Landgren, t.f. ordförande, Team for Sustainable Food Innovation, Forsknings- och innovationsrådet i Skåne (FIRS)
Jenny Bergsten, livsmedelsstrateg, Region Skåne

Block: Visionen som ledstjärna och drivkraft

56:01 – Sveriges bästa sjukhusmat för ett friskare Skåne
Inger Tolsved Rosenkvist, ordförande Servicenämnden, Region Skåne

1:04:26 – Allt annat än en nollvision för undernäring hos äldre är otänkbart
Martina Avasoo Barte, projektledare Livsmedelsakademin

Block: Innovatörer och uppstickare

Nytänkande företagsledare i både etablerade och nyare bolag berättar om företagets resa framåt, hållbar matinnovation och hur de ser på framtiden. Vi får också höra hur det står till hos matentreprenörerna.

1:13:44 – Henrik Julin, vd Orkla Foods Sverige

1:24:03 – Mathias Persson, Marknads- och produktionschef, Svensk Ekosvamp AB (Hällestad svamp)

1:32:26 – Victoria Lagnevik, vd, WellBeMed Sweden

1:41:05 – Nikolas Larsson, t.f vd Krinova

Block: Samtal och diskussion med talare och deltagare

1:53:24 – Panelsamtal om framtiden, förutsättningar, möjligheter, hinder och potential för innovation och utveckling hos Skånes livsmedelsföretag med Henrik Julin, Mathias Persson & Victoria Lagnevik.

(Break out rooms online för deltagarna)
02:16:28 – Uppsamling av diskussionerna med moderator Håkan Jönsson

2:24:08 – Dagens medskick – vad händer härnäst? 
Som avslutning på dagen ställer vi frågan till talare och deltagare.