Om du vill prenumerera på Livsmedelsakademins nyhetsbrev kan du enkelt göra det -> HÄR
-
Studentnätverket är igång igen
Vi välkomnar elva nya studenter, som studerar som studerar allt från gastronomi till teknisk fysik, livsmedelskemi, maskinteknik eller går läkarlinjen. Mat och dryck är ett gemensamt intresse. Under läsåret 2019/20 […]
-
Var kommer fisken ifrån?
Det kustnära fisket skiljer sig en hel del från det storskaliga fisket. Fiskeställena är till exempel inte längre bort än att fisken kan landas varje dag. Färsk fisk, alltså. Vill […]
-
Innovationer och traditioner på AfterWork
Skåne är en kulinarisk region med starka traditioner och full av spännande innovationer. Det fick vi också prov på när Livsmedelsakademin och Tourism in Skåne arrangerade AfterWork igår. Eslam Salah, […]
-
1,3 miljoner i EU-stöd till två svenska innovationer genom INCLuSilver
En dryck som minskar alkoholkonsumtionen och en öppen e-plattform som ska öka samordningen mellan vård- och omsorgsinstanser är de två innovationer som nu får dela på 1,3 miljoner kronor från EU. Innovationerna […]
-
Affärsmöjligheter för lokal fisk på en lokal marknad
Fisk och fiske har hamnat i bakvattnet när vi pratar lokal mat, och det är sällan som butiker eller restauranger skyltar med att de säljer närfångad fisk till sina kunder. […]
-
Livsmedelsakademin driver offentlig måltid framåt med Region Skåne
Region Skåne har gett Livsmedelsakademin i uppdrag att leda och vara värd för en initiativgrupp för “offentlig måltid” under 2019. Syftet är att få fram vad som kan vara aktuella […]
-
Nollvision för undernäring hos äldre i ny nationell satsning
Så många som sex av tio patienter inom äldrevården kan vara undernärda. Förutom det personliga lidandet orsakar det höga samhällskostnader. För lite eller fel mat kan få lika förödande konsekvenser […]
-
Nya innovativa satsningar för minskad undernäring hos äldre
PUBLICERAD: 29 NOVEMBER, 2018Sex av tio patienter inom äldrevården är undernärda eller riskerar att bli det, enligt statistik från Senior Alert. Undernäringen leder bland annat till ett stort lidande, högre […]
Tryckt material & publikationer
Nollvisionen presentationsmaterial
Ta del av vårt presentationsmaterial för Nollvisionen för undernäring hos äldre.
Om Livsmedelsakademin
Livsmedelsakademins årsredovisning och årsberättelse för 2020.
Läs mer om vår strategi och verksamhet i denna broschyr.
Slutrapport Plastprojekt 2019
I september 2018 fick Livsmedelsakademin, IUC Syd och Packbridge i uppdrag av Region Skåne att undersöka hur Skåne kan ta sig an problemen med ökade mängder plast i miljön, dels genom att ta tillvara på möjligheter att förbättra efterfrågan på återvunnen plast, dels genom att bidra till att nya nedbrytbara material för plast utvecklas. Läs resultaten av projektet här.
Färsk fisk från hav till bord – informationsmaterial
Ta del av och ladda ned informationsmaterial från vårt projekt för Färsk fisk från hav till ord. Om färsk lokal fisk, karta över skånska fiskeställen, med mera.
Event in Skåne Evenemangsguide
I denna guide får du hjälp med hur man kan lyfta ett evenemang med hjälp av lokal mat och dryck från Skåne. Från mindre möten till stora konferenser, konserter och festivaler.
Startguide – samarbete mellan restaurang och butik
I denna guide får du som krögare eller kock hjälp att komma igång med nya samarbeten kring försäljning av mat via eller i butik.