Om du vill prenumerera på Livsmedelsakademins nyhetsbrev kan du enkelt göra det -> HÄR
-
Livsmedelsakademin driver offentlig måltid framåt med Region Skåne
Region Skåne har gett Livsmedelsakademin i uppdrag att leda och vara värd för en initiativgrupp för “offentlig måltid” under 2019. Syftet är att få fram vad som kan vara aktuella […]
-
Nollvision för undernäring hos äldre i ny nationell satsning
Så många som sex av tio patienter inom äldrevården kan vara undernärda. Förutom det personliga lidandet orsakar det höga samhällskostnader. För lite eller fel mat kan få lika förödande konsekvenser […]
-
Nya innovativa satsningar för minskad undernäring hos äldre
PUBLICERAD: 29 NOVEMBER, 2018Sex av tio patienter inom äldrevården är undernärda eller riskerar att bli det, enligt statistik från Senior Alert. Undernäringen leder bland annat till ett stort lidande, högre […]
Tryckt material & publikationer
Nollvisionen presentationsmaterial
Ta del av vårt presentationsmaterial för Nollvisionen för undernäring hos äldre.
Om Livsmedelsakademin
Livsmedelsakademins årsredovisning och årsberättelse för 2020.
Läs mer om vår strategi och verksamhet i denna broschyr.
Slutrapport Plastprojekt 2019
I september 2018 fick Livsmedelsakademin, IUC Syd och Packbridge i uppdrag av Region Skåne att undersöka hur Skåne kan ta sig an problemen med ökade mängder plast i miljön, dels genom att ta tillvara på möjligheter att förbättra efterfrågan på återvunnen plast, dels genom att bidra till att nya nedbrytbara material för plast utvecklas. Läs resultaten av projektet här.
Färsk fisk från hav till bord – informationsmaterial
Ta del av och ladda ned informationsmaterial från vårt projekt för Färsk fisk från hav till ord. Om färsk lokal fisk, karta över skånska fiskeställen, med mera.
Event in Skåne Evenemangsguide
I denna guide får du hjälp med hur man kan lyfta ett evenemang med hjälp av lokal mat och dryck från Skåne. Från mindre möten till stora konferenser, konserter och festivaler.
Startguide – samarbete mellan restaurang och butik
I denna guide får du som krögare eller kock hjälp att komma igång med nya samarbeten kring försäljning av mat via eller i butik.