9 mars kl. 15.00 – 17.00
Mötet sker digitalt. Länk skickas dagen före till er som anmält er.
Välkomna och presentationsrunda
Biobased polymers and their building blocks for packaging materials
Rajni Hatti-Kaul, professor at STEPS Mistra: https://steps-mistra.se/
STEPS concept is to design sustainable plastics with desired material properties and life-cycle by matching suitable carbon-neutral building blocks.
Miljövinster av minskat matsvinn
Mattias Eriksson, forskare/docent SLU
https://www.slu.se/institutioner/energi-teknik/
Mattias forskning fokuserar på hur livsmedelssystemet kan bli mer hållbart genom minskat matsvinn. Främs arbetar Mattias med mätningar av matsvinn och att analyserar miljöpåverkan från olika avfallsminskande aktiviteter.
Artificiell intelligens – en revolution eller bara ny teknik?
Malin Larsson, node manager AI Sweden. https://www.ai.se/en
Malin svarar på frågan “Behöver jag verkligen förstå artificiell intelligens? Är det inte något för teknikfolk och forskare?”
AI Sweden är ett regeringsinitiativ för att stötta alla organisationer och hela innovationssystemet med att stärka och accelerera kunskap, aktiviteter och infrastruktur inom tillämpningen inom AI.
På gång inom mat- och måltidsvetenskap
Viktoria Olsson, Programområdesansvarig, Gastronomiprogrammet och Magisterprogrammet Mat- och måltidsvetenskap, Högskolan Kristianstad.
https://www.hkr.se/om-hkr/organisation/fakulteten-for-naturvetenskap/mat-och-maltid/
Viktorias forskningsområde är livsmedelskvalitet och dess roll för måltidsupplevelser genom hela livet. På senare tid även riktat mot mer komplexa livsmedel, skräddarsydda för olika målgrupper, såsom äldre.
5 minuters paus
Presentation, två partnerföretag
Foodhive Skåne
Ingrid Landgren ordförande i FIRS Food Innovation Network
https://www.livsmedelsakademin.se/arkiv/livsmedelsakademin-packbridge-och-krinova-organiserar-innovationsagendan-foodhive-skane/
Ingrid berättar om det senaste från Skånes innovationsagenda med fokus på livsmedel och förpackningar. Framöver har Livsmedelsakademin, Packbridge och Krinova en viktig roll att driva innovationsarbetet utifrån företagens önskemål och tankar om att skapa hållbar tillväxt i Skåne.
Det unika vd-nätverket träffas fyra gånger per år, och består av aktiva vd:ar i Livsmedelsakademins respektive Packbridges partnerföretag. Vd-nätverket är en informell mötesplats som också ger inblick i de andra företagsledarnas verksamhet och företag. Vi bjuder in intressanta gäster och föredragshållare, men framför allt driver vi frågor som är gemensamma och långsiktiga för att skapa tillväxt och göra livsmedelsnäringen konkurrenskraftig.
Är du inte redan partner i Livsmedelsakademin men är intresserad av att bli?
Kontakta Lotta Törner, vd Livsmedelsakademin
lotta.torner@livsmedelsakademin.se