Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Innovationsgille: Minska matsvinnet och få nya cirkulära affärsmöjligheter på köpet!

25 oktober, 2019 | 08:30 - 12:00

Den 25 oktober är det åter dags för Innovationsgille i projektet “Cirkulär livsmedelskedja”.

 

Denna gång får vi lyssna till hur livsmedelsproducenten Måns Nordmark, VD för Vidinge Grönt jobbar för att minska sitt matsvinn och vilka svårigheter de möter. Vid besök hos Vidinge Grönt berättade de bl.a. om sina utmaningar med nödvändig överproduktion för att kunna möta en oberäknelig efterfrågan. Mot denna bakgrund efterfrågar de därför ett effektivt beställningssystem så att de bättre kan planera och möta marknadens efterfrågan.

Julia Wikström, VD för det nya Food Techbolaget Snömoln, såg att det fanns en lucka mellan beställare och grossister i matkedjan och insåg att en digital lösning i form av en beställningsplattform skulle kunna fylla detta gap. Julia kommer nu och berättar för oss om sin nyutvecklade beställningsplattform och hur den ska hjälpa till att minska matsvinnet.

Efter Måns och Julias berättelser får vi tillfälle att diskutera vidare de frågeställningar som växer fram av berättelserna.

Självklart hinner vi även med lite fika!

 

ANMÄL DIG HÄR!

Hjärtligt välkomna!

Packbridge, Livsmedelsakademin och IUC Syd

 

Har du några frågor eller funderingar inför träffen är du hjärtligt välkommen att kontakta
Pia Holmberg på 0727 – 39 12 52 eller pia.holmberg@iucsyd.se

Detaljer

Datum:
25 oktober, 2019
Tid:
08:30 - 12:00
Evenemang Kategori:

Plats

LINC
Föreningsgatan 217
Landskrona, Sverige

Arrangörer

Livsmedelsakademin
Packbridge
IUC Syd