Välkommen som partner hos oss: The Green Dairy

”Together with our customers we create plant-based cravings.” är ett bra sätt att väcka nyfikenhet kring vad man pysslar med, eller hur?

Vi är glada att kunna välkomna The Green Dairy, ett B2B-företag med hög innovationshöjd, som partner. När Catarina Englund, VD på The Green Dairy Innovation AB, deltog på sin första träff med vårt vd-nätverk fick vi en presentation av verksamheten i Karlshamn. Och nu vill vi ju veta ännu mer!

Hur kommer det sig att ni väljer att bli en del av Livsmedelsakademin?
”Green Dairys mål är att främja växtbaserad innovation i hela livsmedelssystemet genom innovativa vetenskaper, teknologier, produkter och tjänster. Vi tror att en nyckel till framgång är samarbete mellan industri, akademi, och små och medelstora företag för att kunna avancera inom nya områden. Inom nätverket kan vi hitta samarbetspartner som kompletterar varandra och hjälper varandra att avancera. 1+1=3. Tillsammans kan vi omvandla vetenskap till verklighet och nå marknaden och skapa en 360-lösning. Tillsammans kan vi ligga i framkant av ett utvecklings-/forskningsområde.”

“The green dairy circular business loop” – Vad betyder det?
Green Dairy har gått från ett affärsben till tre genom att tänka cirkulärt. De tar vara på sina egna sidoströmmar vid tillverkningen av växtbaserade mejeriprodukter. I The Green Hub omvandlas resterna från grundprocessen till resurserna Re-Oat och Re-Fava som i sin tur blir både ingredienser och växtbaserade proteinprodukter. Så. Smart.

Fortfarande nyfiken?
Här kan du läsa mer om vår nya partner:  Plant Based Dairy | The Green Dairy


Publicerat

i

av

Etiketter: