en tallrik med mat och två kockar

Skånebönan fick ny energi på årsdagen

För ett år sedan startade Skånebönan, den handlingsplan som ska göra Skåne till en volymmässigt ledande region för nya växtproteiner och en attraktiv plats för nya samarbeten och satsningar kring växtprotein längs hela värdekedjan.

Den 27 april samlades gamla och nya intressenter på residenset i Malmö kring frågor som: Vad är på gång? Vad bubblar inom forskningen? Vad vill konsumenterna äta nu och framöver? Och inte minst, vad behöver hända i värdekedjan för att nå målsättningen? Det sista var ett tävlingsmoment, priset var en lunch med kungen och drottningen, som vanns av Jenny Bergsten, Per Modig och Håkan Christensson.

Skånebönan är en löst sammansatt handlingsplan, men det är ingen tvekan om att intresset och ambitionen att stärka utvecklingen inom växtprotein är stort – flera nya aktörer ville ansluta sig med aktiviteter till planen.

Dagen avslutades med en kulinarisk middag bestående av bland annat hummus på gråärtor, falafel på gula ärtor, kebab på ärt- och baljväxtfärs samt ramslöksmajo. Den tillagades av Orklas kockar Malin Henriksson och Mattias Sjöholm.


Publicerat

i

av

Etiketter: