Välkommen Emma, ny Kommunikatör/Projektledare på Livsmedelsakademin!

Livsmedelsakademin satsar på både cirkuläritet och kommunikation – vi välkomnar Emma Rydström, en erfaren projektledare och kommunikatör med hållbarhetsfokus till teamet.

Vad ska du göra på Livsmedelsakademin? 
Jag kliver rakt in i att leda kommunikationen i en nystartad trippel helix-satsning med ett 15-tal aktörer, en Cirkulär utvecklingshub. I gränslandet mellan företag, akademi och samhälle samarbetar vi nu för att utveckla kapacitet som stärker omställningen till ett cirkulärt hållbart matsystem. Hur spännande som helst! Min roll här innehåller även projektledning och att stötta Livsmedelsakademins satsningar strategiskt och kommunikativt. 

Vad har du gjort tidigare? 
Jag har jobbat med kommunikation, hållbarhet och systemförändring sedan slutet av 90-talet inom kommunal, ideell och privat sektor. Nu senast kommer jag från en kommunikationstjänst i Oatlys globala ledningsgrupp för produktionssidan där vi parallellt med global expansion sökte vägar att utmana matsystemet. Innan dess har jag jobbat med hållbar stadsutveckling, VA-/Avfallssystemen och innovationsprojekt kring t ex industriell- och urban symbios, framtidens energisystem, innovationsbaserad- och cirkulär upphandling. Det syns kanske att jag dras till stora samhällsfrågor och har siktet inställt på hållbara lösningar och bestående förändring? 

Varför valde du Livsmedelsakademin? 
När den här rollen dök upp i mitt flöde kände jag en sällsam känsla av tillhörande och möjligheter. Jag vill fortsätta verka i sammanhang där vi driver faktisk systemförändring och omställning. Jag tycker om att arbeta med frågor som angår många och maten är nära oss alla, hela livet, från basic överlevnad till hälsa, kultur och njutning. Här får jag spendera dagarna i en kontext där mina erfarenheter och värderingar passar perfekt in, omgiven av kollegor, partners och uppdrag som ger mig utmaningar och nya erfarenheter samtidigt som vi tillsammans skapar lärdomar och bestående värde. Det du! Det är ju helt enormt! 


Publicerat

i

av

Etiketter: