man som cyklar med text i bilden

Vi söker en vass kommunikatör som är van projektledare

Livsmedelsnäringen har förutsättningar att bli en innovativ tillväxtmotor för Sverige och visa vägen till en hållbar grön omställning. Bland annat finns en enorm potential i spillet från livsmedelsproduktionen som kan omvandlas till nya innovationer, produkter och tjänster.  För att nå dit krävs innovationsförmåga, nya cirkulära arbetssätt och större hänsyn till både klimat och miljö.

Nu söker vi en vass och driven kommunikatör som vill vara med och utveckla livsmedelsnäringen.


Om Livsmedelsakademin

Livsmedelsakademin är en icke vinstdrivande organisation. Vi arbetar för att livsmedelsnäringen ska utvecklas till en innovativ, konkurrenskraftig och hållbar näring. Vår roll är att skapa förändringskraft genom innovationsledning, omvärldsspaningar, nätverk och projektledning. Vi tar utgångspunkt i Skåne men jobbar både regionalt, nationellt och internationellt. Våra partner är privata företag, offentlig verksamhet och akademi.

Livsmedelsakademin är en liten tajt organisation som får saker att hända genom att stötta andra att våga testa nya idéer och lösningar. Här har alla en nyckelroll.

Om tjänsten
Under nästa år kommer Livsmedelsakademin trappa upp arbetet med en cirkulär livsmedelsnäring. Det handlar bland annat om att skapa möjligheter för företag, offentliga organisationer och akademi att mötas för att hitta nya affärsmöjligheter kring restflöden från livsmedelsproduktionen. Vi söker därför en kommunikatör som kan arbeta både strategiskt och operativt, och har stor vana av att leda projekt.

Din huvudsakliga arbetsuppgift blir att leda, driva och utveckla kommunikationsarbetet kring en cirkulär livsmedelskedja tillsammans med ett team av kommunikatörer och projektledare.

Du kommer även ingå i kommunikationsteamet på Livsmedelsakademin där du är med och utvecklar verksamhetens kommunikation. 

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är ansvarstagande och ser till att planerade aktiviteter blir väl genomförda inom givna tidsramar. Du är engagerad och initiativrik och testar gärna nya idéer. Vi tror att du vill utvecklas, inte minst i mötet med företag i deras tillväxtresa mot grön omställning.

Du har högskoleutbildning eller motsvarande inom kommunikation och har några års erfarenhet av att arbeta både strategisk och operativt. Dessutom har du god erfarenhet av att leda projekt som involverar olika organisationer.

Du bör kunna förmedla storytelling gärna via film, arbeta med webb (wordpress), jobba strategiskt med sociala kanaler och skriva nyhetsinlägg. Vi ser också gärna att du kan anordna webinarier och mindre konferenser och har kunskap i layout. Du uttrycker dig väldigt väl i svenska, både i tal och skrift. I projektledarrollen behöver du kunna leda ett team mot uppsatta mål.

Övrig information
Vi strävar efter mångfald och jämn könsfördelning i organisationen och vi kommer att ta det i beaktande vid rekryteringen.

Tjänsten är en visstidsanställning med början snarast enligt överenskommelse. Det finns väldigt goda möjligheter till förlängning. Tjänsten är på heltid. Vårt kontor finns på Brunnshög i Lund.

Välkommen med din ansökan till kommunikationschef sara.fredstrom@livsmedelsakademin.se, med ett CV och personligt brev, senast den 8 december 2022.


Publicerat

i

av

Etiketter: