Vi söker en kommunikatör med inriktning mot event och digitala kanaler

Om Livsmedelsakademin

Livsmedelsakademin är en icke vinstdrivande klusterorganisation. Våra partner är privata företag, offentlig verksamhet och akademi. Tillsammans arbetar vi för att livsmedelsnäringen ska utvecklas till en innovativ, konkurrenskraftig och hållbar näring. Vår roll är att skapa förändringskraft genom innovationsledning, omvärldsspaningar, nätverk och projektledning. Vi tar utgångspunkt i Skåne men jobbar både regionalt, nationellt och internationellt. Bland annat driver vi en nationell satsning för att få bort undernäring hos äldre, och vi har en nyckelroll i Skånes innovationsagenda för livsmedel.

Om tjänsten

Vi söker en engagerad, kreativ och lösningsorienterad kommunikatör som tillsammans med kommunikationschefen vill vara med och utveckla vårt kommunikationsarbete.

En av dina uppgifter blir att ta ett helhetsansvar för våra event, med allt från att sätta ihop programmet till att bjuda in talare, deltagare, marknadsföra, ansvara för teknik och följa upp. Livsmedelsakademin har ett antal återkommande event, både digitala och fysiska, och har höga ambitioner att utveckla dessa, inte minst för att stärka vårt varumärke.

Ett annat ansvar är att utveckla våra sociala kanaler och webben, vilket innebär att planera, producera och följa upp kommunikationsinsatser samt ansvara för det tekniska. Utöver detta blir du en viktig del i det dagliga kommunikationsarbetet, både det strategiska och operativa. Det handlar bland annat om att skriva nyhetsbrev, ta fram presentationer, driva kommunikation i projekt och arbeta för att stärka Livsmedelsakademins varumärke.

Dina kvalifikationer

Du har en utbildning i medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande och är duktig på webb, både teknik och innehåll. Vi arbetar med WordPress. Vad gäller event behöver du ha erfarenhet av att genomföra stora och små webinarier eller ha ett stort intresse av att lära dig. Du behöver också vara duktig i att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Andra förmågor som till exempel foto, film eller formgivning är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid ditt personliga engagemang och initiativförmåga. Livsmedelsakademin är en liten tajt organisation som får saker att hända, som stöttar andra att våga testa nya idéer och lösningar. Här har alla en nyckelroll.

Övrig information

Tjänsten som kommunikatör är heltid.
Vårt kontor är på MINC i Malmö.

Välkommen med din ansökan, innehållande CV och personligt brev, senast 29 augusti 2021.

Skicka din ansökan via mejl till sara.fredstrom@livsmedelsakademin.se

Har du frågor? Kontakta Sara Fredström via mejl eller 0793 04 06 97.


Publicerat

i

av

Etiketter: