Sök till studentnätverket!

Nu drar vi på Livsmedelsakademin igång vårt populära studentnätverk! Här får studenter möjlighet att lära känna livsmedelsnäringen, lära om hur man driver innovation och utveckling, delta i trendspaningar och jobba med företagscase. Nätverket är en unik satsning där studenter och livsmedelsföretag får möjlighet att knyta kontakter och lära av varandra och tillsammans påverka framtidens mat, dryck och måltider.

Livsmedelsakademin är en ideell organisation med medlemmar från livsmedelsnäringen. Vi jobbar för en innovativ, konkurrenskraftig och hållbar livsmedelsnäring. I studentnätverket samlar vi ambitiösa och nyfikna studenter. Studenterna får lära sig att trendspana och stöd att göra en egen trendspaning. De deltar på våra evenemang och workshops om ämnen om foodtech och framtidens konsument. De tar sig an skarpa uppdrag från våra partners, där de tillsammans undersöker en specifik frågeställning med stöd och handledning, för att sedan presentera tankar och resultat för uppdragsgivaren. Våra partner är några av de största och mest spännande livsmedelsföretagen, och de vill veta vad studenter tycker. Att vara med i nätverket är lärorikt och utvecklande, och ger goda möjligheter att knyta kontakter för framtiden.

Vi tycker att det bästa sättet att göra skillnad för människor, klimatet och vår framtid är att jobba med mat. Maten påverkar oss alla –  vår hälsa och mående, hur vi umgås, var och hur vi konsumerar, och inte minst vår miljö och klimat. Företagen och organisationerna som arbetar med mat är mitt i en enormt spännande tid av utveckling. Vi har ett spännande år framför oss, och ser fram emot att ta med duktiga studenter i studentnätverket på resan.

Här kan du läsa mer om vad förra årets nätverk gjorde: https://www.livsmedelsakademin.se/arkiv/category/attraktivlivsmedelsnaring/studentnatverket/

Det är kul att komma ut och göra saker i det riktiga arbetslivet som någon har konkret nytta av. Det är intressant att få kontakt med företagen – att få se vad som händer där och hur det går till. Sen är det också spännande att få ta reda på saker, jag är nyfiken så det passar mig bra att jobba med case och uppdrag där jag lär mig nya saker.

Fay Stensson, produktutvecklare på Oatly, f d studentambassadör

Alla studenter välkomna att söka

Till studentnätverket söker vi en bredd av personer med olika bakgrund, och vi välkomnar studenter från alla program och studieinriktningar. Det viktiga är att du är intresserad av livsmedelsnäringen, och tycker det är spännande att fundera, diskutera och dela med dig av dina tankar om hur du önskar att framtidens samhälle ska se ut och fungera.

Du som söker måste

  • Vara student på högskola eller universitet i Skåne med minst 1 år kvar till examen.
  • Kunna kommunicera muntligt och skriftlig på svenska, men det behöver inte vara perfekt!
  • Ha möjlighet att delta på 2-3 aktiviteter per termin (hel- eller halvdagar) plus förberedelser.

Sök senast 28 oktober 2020.

Frågor? Kontakta Elin Pettersson, elin.pettersson@livsmedelsakademin.se

Om Studentnätverket

Studentnätverket består av unga och ambitiösa högskole- och universitets-studenter från vitt skilda utbildningar. De har bredd i bakgrund och studier som ger en dynamisk grupp med tvärvetenskaplig sammansättning.  Det som förenar studenterna är deras intresse för utveckling, innovation och livsmedelsnäringen. Deras idéer och arbete med uppdrag och case är grunden för utvecklingen av Livsmedelsakademins och branschens satsningar på att göra näringen än mer attraktiv. Våra partner kan anlita studentnätverket i skarpa uppdrag och case.


av

Etiketter: