Framtidens ledare utmanas och tränar sitt ledarskap

Framtidens ledare, vårt populära ledarskapsprogram för ledare och nyckelpersoner inom livsmedelsnäringen, är nu i full gång. Under ett år träffas talanger från våra partners i en utvecklingsprocess kring bland annat ledarskap, förändringsarbete, kommunikation och näringens utmaningar. Minna Westerlund från Generact har designat programmet och leder nu den fjärde omgången.

Denna gång träffades gruppen i ett hybridmöte på Hotell Continental i Ystad, med deltagare både på plats och några via länk. Det övergripande temat var effektiv kommunikation och att utöva gott ledarskap. De fick exempelvis träna på att hantera invändningar, ta tillbaka kommandot i utmanande situationer och ge varandra feedback. Även med deltagare på länk och möblering för fysisk distans fick gruppen upp en hög energi och bra utbyte.

Marie Malmberg Lavsen, vd på Packbridge, är en av deltagarna i programmet.
– Det var en väldigt nyttig övning att träna på att ta svåra diskussioner, och vi fick verkligen bra verktyg för att hantera sådana situationer. Men man märker också att det tar ett tag innan ny kunskap sitter, så en chans att öva tillsammans behövdes. Det är en otroligt fin och öppen atmosfär, där jag känner att vi ger varandra ärlig feedback och delar erfarenheter med varandra. Det ger en bra och trygg miljö för att utvecklas och reflektera över sitt eget ledarskap.

Under hösten och vintern kommer gruppen fortsätta träffas för individuell coachning och gemensamma träffar där de exempelvis får lära sig metoden för innovationsgillen, innan de får sitt diplom under våren 2021.

Om Framtidens ledare

Framtidens ledare är en del av vårt arbete med fokusområdet ”En attraktiv livsmedelsnäring”. Det är viktigt och efterfrågat av våra partner och näringen att ta tillvara på och utveckla de talanger som ska driva utvecklingen framåt. Syftet med ledarutvecklingsprogrammet är att stötta och utveckla ledare och nyckelpersoner. Här möts ambitiösa och öppna personer för en lärorik utvecklingsprocess som medför personlig utveckling, affärsresultat & ett starkt nätverk som de tar med sig in i sin dagliga roll och sina organisationer. Vi startar programmet löpande och när det finns behov hos våra partners.

Läs mer om Framtidens ledare


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: