Direkt till eftertraktat jobb hos Oatly efter examen

Det senaste året har Fay Stensson varit koordinator för Livsmedelsakademins studentnätverk. Samtidigt som hon läst sin master i Bioteknik med livsmedelsinriktning på Lunds universitet har hon koordinerat studentnätverkets arbete med trendspaningar och case. Hon tog sin examen i början på juni, och har lyckats landa ett riktigt hett och eftertraktat jobb som produktutvecklare hos vår partner Oatly.

Vi ställde några korta frågor till Fay när hon precis fått beskedet:

Fay Stensson, ny produktutvecklare på Oatly

Vad kommer du arbeta med på Oatly?

”Jag kommer börja i rollen som Product Development Engineer på Oatly som en del av innovationsteamet som jobbar i Landskrona. Jobbet kommer innebära formulering och utveckling av framförallt nya produkter, men också vidareutveckling av befintliga produkter.”

Har det varit svårt att söka jobb?

”Som nyexaminerad är det svårt att få jobb. Jag har sökt många jobb, och varit på extremt många intervjuer. I flertalet fall har jag gått långt i processen och fått positiv feedback, men ändå inte fått tjänsten då de valt att gå vidare med kandidater med flera års erfarenhet. Detsamma gällde tjänsten på Oatly, som jag redan fått svar att jag inte gått vidare i. Men de tänkte om och valde att se över ansökningarna igen – och på den vägen var det!”

Vad tror du gjorde att du fick jobbet?

”Det jag har att tacka är mitt CV som är fullt av olika erfarenheter. Det är oerhört viktigt att försöka belysa vikten i de sommarjobb och engagemang man har haft under studietiden. En av mina erfarenheter har varit min roll som koordinator för Livsmedelsakademins studentnätverk. Eftersom jag har utbildat mig inom bioteknik och fokuserat på livsmedel så har detta varit en roll som gett mig många kontakter och stor insikt i livsmedelsnäringen.”

Vilka erfarenheter gav studentnätverket dig?

”I nätverket har jag kunnat träna på att uppmärksamma och förstå problem och möjligheter som uppstår hos både stora och små livsmedelsföretag och fått en djupare förståelse av branschen. Utöver detta har jag fått erfarenhet av att samordna en grupp människor eftersom jag var koordinator, och av att utreda case för Livsmedelsakademin och deras partner. Bland annat jobbade vi med trendspaning om framtidens livsmedel och en undersökning av Findus employer branding. Utöver att det gett mig ny kunskap, så känner jag mig också mer förberedd att ge mig ut i jobbvärlden. Jag har fått möjlighet att delta i sammanhang där jag diskuterat med och mött personer som redan jobbar i branschen där jag fått positiv feedback på det som jag presterat. Därför känner jag mig tryggare med att gå ut i arbetslivet på riktigt nu. Det ska bli kul!”

Vi säger grattis till både Fay som fått ett väldigt spännande jobb, och till Oatly som rekryterat en smart och nyfiken medarbetare! Vi ser fram emot att se vilka nya produkter som kommer i framtiden.

Omslagsbild: Oatly

Om Studentnätverket

Studentnätverket består av unga och ambitiösa högskole- och universitets-studenter från vitt skilda utbildningar. De har bredd i bakgrund och studier som ger en dynamisk grupp med tvärvetenskaplig sammansättning.  Det som förenar studenterna är deras intresse för mat, dryck och livsmedelsnäringen. Deras idéer och arbete med uppdrag och case är grunden för utvecklingen av Livsmedelsakademins och branschens satsningar på att göra näringen än mer attraktiv. Våra partner kan anlita studentnätverket i skarpa uppdrag och case.

Som student kan du ansöka om att bli medlem i nätverket 2020/2021.
Ansök här >>

Läs mer om Studentnätverket


av

Etiketter: