de tävlande i inclusilver

Nätverkande, tävling och ny kunskap i Århus när INCluSilver avslutades

I förra veckan träffades innovativa små och medelstora företag (SME), representanter från universitet, europeiska kluster och större företag från nio europeiska länder för att nätverka och diskutera utmaningen att hålla en åldrande och växande befolkning frisk. Totalt har 90 SMEs fått ekonomiskt stöd från INCluSilver, som Livsmedelsakademin leder. 17 av dessa var på plats för att pitcha sina idéer framför en jury. FermBiotics stod som slutlig vinnare, även om juryn menade att alla som var där var vinnare, med fantastiska produkter och tjänster som ska bidra till ett hälsosammare liv för Europas åldrande befolkning. FermBiotics har tagit fram ett kosttillskott som hjälper mot hög kolestorolhalt, ofta orsakad av obalans i tarmen. Deras produkt baseras på proteiner från fermenterade alger och raps.

De svenska företag som deltog med suveräna presentationer av sina produkter var WA dietistkompetens, som erbjuder dietister online, WellbeMed, som tagit fram en shot som hjälper äldre att somna och Cuviva, som tagit fram en digital plattform som ska hjälpa till i kommunikationen för att förhindra att äldre blir undernärda.

#silvereconomy #inclusilver #cuviva #wadietist #wellbemed


av

Etiketter: