Ta del av spännande innovationer från Europa för ett hälsosamt åldrande

Är du intresserad av innovativa produkter och tjänster med fokus på äldre från hela Europa, ska du komma till INCluSilvers konferens i Århus den 22 – 23 januari 2020.

INCluSilver är ett europeiskt samarbete som under tre år har stöttat 54 företag i Europa att utveckla produkter och tjänster för ett gott liv för personer över 50 år.

Den 22 januari kommer många av företagen presentera sina innovationsprojekt för en bredare publik. Många av företagen söker nya utvecklingssamarbeten, investerare eller är redo att lansera sina produkter och tjänster på marknaden. Företagen har utvecklat e-hälsolösningar, appar för närings- och aktivitetsspårning, näringsmässigt förbättrade livsmedel, probiotiska tillskott, nya kliniska apparater och sociala affärsidéer för att engagera äldre. Ett urval av företagen kommer presentera sina produkter och tjänster för en branschpanel.

Är du intresserad av möjligheten att söka pengar inom det kommande Horizon 2020, INNOSUP-programmet får du möjlighet att lyssna på talare från ledande universitet och representanter från EU som informerar om nya möjligheter för EU-finansiering för små- och medelstora företag som vill satsa på utveckling inom den äldre generationen.

Den 23 januari blir det en rundtur till framstående danska innovationsmiljöer, t ex Agro Food Park, Arla Innovation Centre och AU-Living Lab. Här får du veta mer om i produkter och tjänster som tagits fram för att stötta ett hälsosamt åldrande. 

Svenska innovationer på plats

Från Sverige deltar bland annat

WellbeMed, som tagit fram en dryck med en avslappnande effekt för äldre personer

Cuviva, som tagit fram en digital lösning för att öka samordningen mellan vård- och omsorgsinstanser 

WA Dietistkompetens, som har tagit fram verktyget Dietist Online, en digital dietisttjänst för att motverka undernäring.

Silverekonomin – en stor affärspotential

Att förbättra hälsa och välbefinnande och minska hälso- och sjukvårdskostnader är betydelsefullt, och att utveckla personlig kost för ”silvergenerationen” har en stor affärspotential. Inom EU beräknas ”silverekonomin” vara värd 5,7 billioner år 2025.

INCluSilvers partnerskap

Partner i INCluSilver är Livsmedelsakademin (Sverige), Asociacion Cluster Alimentario de Galicia (Spanien), University of Surrey (UK), Danish Food Cluster (Danmark), Withaker Institute for Innovation and Societal Challenge (Irland), Corallia Clusters Initiativ (Grekland), Innoskart ICT Cluster (Ungern) och Agropolis International (Frankrike). 

Läs mer och anmäl dig på https://www.inclusilver.eu/. Konferensen är kostnadsfri.

Du kan också kontakta Per eller Mia för mer information Per Simonsson, per.simonsson@livsmedelsakademin.se  mobil: 0709 514034Mia Swärdh, mia.swardh@livsmedelsakademin.se  mobil: 0707 913888


av

Etiketter: