Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Inga resultat hittades.

Nätverksträff med nätverket Noll undernäring och Måltid Sverige – tema: Individen i fokus – skapa aptit och ge livsglädje!

april 25 | 08:3010:00

Välkommen på en gemensam nätverksträff med Nätverket Noll undernäring och Måltid Sverige. I detta webbinarium går vi lite utanför tallriken och får ta del av inspirerande exempel som sätter individen i fokus, ger livsglädje och främjar aptiten för de äldre! Att integrera andra arbetssätt ger inte bara nöjdare brukare utan skapar också en attraktiv och trivsam arbetsplats för medarbetarna.

När? Torsdag den 25 april, kl. 8:30-10:00
Var? Digitalt

Våra gäster

Ahnna Rasch, Leva Livet inspiratör och Susanne Malmquist, enhetschef, Förenade Care, Magnoliagården i Staffanstorps kommun

Doften av nybakat, en trerätters måltid med vin, örter och grönt från trädgården och en trubadur som spelar upp till dans. Det är knappast den miljön som vi förknippar med att bo på särskilt boende, men som Magnoliagården i Staffanstorp skapar som en del av Leva Livet-konceptet. Med måltiden i centrum och köket som en plats för aktiviteter ges alla möjlighet att vara med utifrån sina egna förutsättningar.

PRELIMINÄRT: Adnan Jasarevic, enhetschef på äldreboendet Ludde i Värnamo kommun.

Nya arbetssätt och schemaläggning som utgår från de boendes behov har gett nöjdare brukare och minskat sjukskrivningar och personalomsättning. Metoden LEIF (Lugnt effektivt med individen i fokus) har påverkat tider för måltider, men istället för att det blir rörigt har det lett till ett jämnare arbetsflöde för personalen och tydligare arbetsuppgifter.

Program för nätverksträffen

8.30 Introduktion och presentation av våra medverkande

8.40 Leva Livet, Ahnna Rasch och Susanne Malmquist

9.05 Lugnt, effektivt med individen i fokus, Adnan Jasarevic

9.30 Gruppdiskussion

9.50 Återsamling och frågestund

10.00 Avslut

 

Sista anmälningsdag 23/4, inbjudan skickas som vanligt ut till alla som är medlemmar i nätverket.

För att få inbjudan behöver du bli medlem i nätverket Noll undernäring. Anmäl dig senast 23 april för att få inbjudan till denna träff: nollundernaring.se/natverket-noll-undernaring/. Självklart är det kostnadsfritt.

 

Nätverket Noll undernäring är en del av insatsen Nollvisionen för undernäring hos äldre som drivs av Livsmedelsakademin och finansieras av Vinnova. Här kan du läsa mer https://www.nollundernaring.se/ Hör också gärna av dig om du vill bidra till nätverket eller på annat sätt vill samarbeta med oss för att motverka undernäring hos äldre.

Detaljer

Datum:
april 25
Tid:
08:30 – 10:00
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://www.nollundernaring.se

Plats

Digitalt

Arrangör

Livsmedelsakademin