Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.
  • Inga resultat hittades.

Inbjudan till forskningsprojekt om solbruk

25 januari, 2023 | 13:0016:00

 

Att elfrågan är het och att den skånska energitillgången behöver förstärkas är vi alla starkt medvetna om. Livsmedelsakademin har under det gångna året lyft elfrågan ur livsmedelsnäringens perspektiv och fått bra gensvar i både media och hos politiker i regionen. Vi går nu vidare i arbetet och kommer att leda en serie workshopar tillsammans med Region Skåne, med syfte att ta fram en plan för ett forskningsprojekt om solenergiproduktion på jordbruksmark i Skåne.

För att projektet ska bli verklighet behöver vi deltagare från hela kedjan, från markägare och jordbrukare, till livsmedelsföretag, energibolag, forskare och kommuner. Första steget är att delta i en gemensam samling, där vi berättar om målsättningen med projektet, ger kunskap om forskningsläget och problemställningen, och sist men inte minst, tillsammans tar fram en plan för hur solbruk skulle kunna fungera effektivt och lönsamt på den goda, skånska jordbruksmarken.

 

När: onsdag 25 januari kl 13-16

Var: Region Skåne, Dockplatsen 26 i Malmö

Vem: Träffen arrangeras av Region Skåne i samarbete med Livsmedelsakademin och riktar sig till aktörer som är intresserade av att ingå i ett forskningsprojekt som tittar på kombinationen av livsmedels- och solelsproduktion i Skåne, till exempel markägare, lantbrukare, energibolag, akademi, livsmedelsföretag, länsstyrelsen, kommuner och utvecklingsfrämjande aktörer.

Läs mer och anmäl dig här

Detaljer

Datum:
25 januari, 2023
Tid:
13:00 – 16:00
Evenemang Kategori:

Plats

Region SKåne
Dockplatsen 26
Malmö,
+ Google Map