Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.
  • Inga resultat hittades.

Grand final för EU-projektet INCluSilver

22 januari, 202023 januari, 2020

Gratis

Vill du veta mera och prata om den växande Silverekonomin och om möjligheter att investera i innovativa lösningar för ett hälsosammare åldrande ska du vara i Århus
i början av nästa år. Horizonprojektet INCluSilver avslutas i februari 2020 och vi vill dela med oss av våra erfarenheter och sprida goda exempel på företag som utvecklat nya lösningar inom den s.k Silverekonomin. I Sverige har åtta små- och medelstora företag fått möjlighet att utveckla produkter och tjänster via projektet och totalt i Europa har ca 150 små- och medelstora företag beviljats innovationscheckar.

 

Utbyt kunskap och erfarenheter om en ny marknad

Den 22-23 januari samlas partners och företag från alla länder som varit en del av INCluSilver för att berätta om sina produkter och tjänster, erfarenheter och möjligheter till fortsatt samarbete. Du får ta del av en rad innovativa lösningar som täcker allt från e-hälsoplattformar och appar för samordnad äldreomsorg, närings- och aktivitetsspårning och förenklad måltidsbeställning och leverans, anpassade näringsprogram, nya råvaror, livsmedel och drycker med hälsoeffekt och kosttillskott för minskade åldersrelaterade hälsorisker, sociala affärsideer och mycket mer.

Du får möjlighet att ställa frågor till såväl företagen som till branschpanelen om hur man inom den s.k silverekonomin kan maximera affärspotentialen. Du får kunskap om den senaste forskningen och möta investerare bl. a representanter från Danmarks nationella investeringsfond för innovation.

 

Konferensen är kostnadsfri – du investerar din tid och får möjlighet att träffa intressanta personer från både näringsliv, universitet, politik, samhälle och EU expertis.

 

Läs mer och anmäl dig här

 

För mer information, kontakta:
Mia Swärd, projektledare, INCluSilver

E-post: mia.swardh@livsmedelsakademin.se Tlf: 0707 – 913 888
eller
Per Simonsson, koordinator, InCluSilver
E-post: per.simonsson@livsmedelsakademin.se Tlf: 0709 – 514 034

 

 

Om INCluSilver

INCluSilver är det största projektet i Europa för bättre mat och måltidslösningar för äldre. Projektet finansieras av EU:s Horizon 2020 program och leds av Livsmedelsakademin i samarbete med åtta andra länder och totalt 30 miljoner i innovationscheckar.

År 2030 kommer 60 procent av Europas befolkning vara över 65 år. Att fler och fler når en allt högre ålder, ställer stora krav på sjukvården, men också på
att snabbt hitta nya och innovativa lösningar kring mat, måltid och nutrition. För att lösa en del av dessa krav och utmaningar finns EU:s treåriga projekt INCluSilver. Här har entreprenörer fått möjlighet att ansöka om innovationscheckar för att utveckla nya lösningar för att ta fram hälsosamma produkter och tjänster för äldre inom sektorerna mat- och måltid, hälsa IKT och kreativa näringar.
Läs mer om INCluSilver

Detaljer

Start:
22 januari, 2020
Slutar:
23 januari, 2020
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategorier:
,
Webbplats:
https://www.inclusilver.eu/innovation-conference-2020/

Plats

Århus
Danmark

Arrangör

Livsmedelsakademin