Varmt välkommen till ett eftermiddagswebinarie på temat framtidens växtproteiner, som vi anordnar tillsammans med SLU Alnarp och Lunds Universitet/LTH. Under två timmar bjuder vi på korta presentationer från sex spännande forskare inom området, och Livsmedelsakademins studentnätverk ger en rykande färsk trendspaning om växtbaserade livsmedel.
Webinariet kommer att fokusera på hur kunskap och forskningsresultat kring växtproteiner kan bidra till utveckling av ett konkurrenskraftigt näringsliv och hållbart samhälle.
15.00: Visionen om hur samarbetet inom Skånes livsmedelssystem ska stärkas, Lotta Törner, vd Livsmedelsakademin
15.15:
Webinariet leds av Tintin Santén, enhetschef samverkan och utveckling, SLU.
Tid: 28 april, kl 15.00 – 17.00
Plats: Webinarie via Zoom
Evenemanget är en del av Skånes innovationsagenda för livsmedel, som går under namnet Foodhive, och samproduceras av Livsmedelsakademin och Packbridge. Ett av de identifierade insatsområdena i innovationsagendan handlar om att öka odlingen och produktionen av växtbaserade livsmedel. Målet är att få till en transformation mot mer växtbaserad produktion och konsumtion av inhemska råvaror.