Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.
  • Inga resultat hittades.

Framtidens växtproteiner – från forskning till tillväxt

28 april, 2021 | 15:0017:00

Varmt välkommen till ett eftermiddagswebinarie på temat framtidens växtproteiner, som vi anordnar tillsammans med SLU Alnarp och Lunds Universitet/LTH. Under två timmar bjuder vi på korta presentationer från sex spännande forskare inom området, och Livsmedelsakademins studentnätverk ger en rykande färsk trendspaning om växtbaserade livsmedel.

Webinariet kommer att fokusera på hur kunskap och forskningsresultat kring växtproteiner kan bidra till utveckling av ett konkurrenskraftigt näringsliv och hållbart samhälle.

Agenda

15.00: Visionen om hur samarbetet inom Skånes livsmedelssystem ska stärkas, Lotta Törner, vd Livsmedelsakademin

15.15:  

  • Växtprotein – diversitet, tillgång och framtida möjligheter, Eva Johansson, professor i Jordbruksvetenskap, SLU
  • Produkter baserade på proteinrika grödor – behov och möjligheter, Helena Persson Hovmalm, forskare vid Institutionen för Växtförädling, SLU
  • Framtidens åkerbönor och ärtor för svenska odlingsförhållanden, Cecilia Hammenhag och Åsa Grimberg, forskare vid Institutionen för Växtförädling, SLU
  • Opportunities in the Plantbased Protein Food Industry – the engineering expertise perspective, Marilyn Rayner, professor och Frank Lipnizki, professor, Lunds Universitet
16.30: Växtbaserad trendspaning med Frank Olsson och Philip Lavin, Livsmedelsakademins studentnätverk
16.40: Avslutande frågestund
17.00: Slut 

Webinariet leds av Tintin Santén, enhetschef samverkan och utveckling, SLU.

Tid & plats

Tid: 28 april, kl 15.00 – 17.00

Plats: Webinarie via Zoom

Anmälan: ANMÄLAN ÄR STÄNGD

 

Se webinariet i efterhand: https://youtu.be/rRNC4toHbbU 

 

Om webinariet

Evenemanget är en del av Skånes innovationsagenda för livsmedel, som går under namnet Foodhive, och samproduceras av Livsmedelsakademin och Packbridge.  Ett av de identifierade insatsområdena i innovationsagendan handlar om att öka odlingen och produktionen av växtbaserade livsmedel. Målet är att få till en transformation mot mer växtbaserad produktion och konsumtion av inhemska råvaror.

 

Detaljer

Datum:
28 april, 2021
Tid:
15:00 – 17:00
Evenemang Kategorier:
,

Arrangörer

Livsmedelsakademin
SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet
Lunds Universitet