Talare och arrangörer bakom Innovationsgillet

Food Valley of Sweden behövs

För att möta framtidens krav på en hållbar livsmedelsnäring räcker det inte med gradvisa förändringar, vi behöver stora systemförändringar. Det var en av slutsatserna från gårdagens innovationsgille där ett 60-tal tunga representanter från näringsliv, akademi och samhälle träffades. Och Foodhills AB i Bjuv är platsen för att utveckla samarbeten, utbyta kunskap och testa. Här finns en unik anläggning, färdig att tas i bruk.

Innovationsgillet var ett gemensamt initiativ från Food Valley of Sweden och Livsmedelsakademin.

– Vi är många som vill bidra till bygget av ett cirkulärt livsmedelssystem, men vi måste arbeta tillsammans och inkludera alla delar i livsmedelskedjan, säger Lotta Törner, vd för Livsmedelsakademin. Det här är en startpunkt i arbetet.

-Sverige har goda förutsättningar att åstadkomma något riktigt bra när det gäller cirkulär livsmedelsproduktion. Om vi inte tar vara på våra möjligheter blir vi akterseglade av andra länder, säger Foodhills vd Bengt Persson och bjuder in till en fortsatt dialog mellan aktörerna längs värdekedjan tillsammans med Livsmedelsakademin och Food Valley of Sweden.

#cirkulärlivsmedelskedja #cirkulär #hållbar #foodhills


Publicerat

i

av

Etiketter: