Livsmedelsberedskap och framtidens forskare i fokus på Food Science Sweden Conference 2025

Den 23 april var Livsmedelsakademin på plats på Food Science Sweden-konferensen, som för första gången hölls på Kungliga Tekniska Högskolan genom KTH FOOD. Konferensen samlade internationella huvudtalare och paneldeltagare med bred kompetens inom livsmedelsberedskap och resiliens. PhD-studenter från LiFT-Graduate-School presenterade sina forskningsprojekt och belyste viktiga aspekter av livsmedelssystemets hållbarhet och konkurrenskraft.

Det var mycket givande och inspirerande att lyssna på LiFT-sessionen vid konferensen som lyfte fram nästa generation av innovatörer inom livsmedelssystemet. Anna Svagan från KTH presenterade målen för LiFT-graduateskolan och dess roll i att främja tvärvetenskaplig forskning och förbereda doktorander för betydelsefulla karriärer inom livsmedelssektorn. Doktorander från hela Sverige presenterade sina forskningsprojekt som adresserar nyckelutmaningar inom livsmedelssystemets hållbarhet och resiliens, inklusive fermenterade mejeri-växtbaserade hybridlivsmedel, prebiotiska hydrogeler, och återvinning av växtprotein från jordbruksbiprodukter.

Dessutom var alla FORMAS centrumbildningar på plats och vi fick en överblick av respektive området. AgroDrive, Kunskapscentrum för livemedelsberedskap, FORCE, PLATE och PLENTY.

Här hittar du programmet.


Publicerat

i

av

Etiketter: