Våra reflektioner från Matdagen 2025, matens kraft och möjligheter

Livsmedelsakademin var på plats på Matdagen 2025 som arrangerades av Livsmedelsföretagen. Dagen utgick från Livsmedelsstrategin 2.0 och fokus i programmet låg på livsmedelsberedskap, svensk gastronomi och export.

5 saker vi tar med oss är:

  • Vikten av samarbete, både över landsgränser och mellan politik, akademi och näringsliv
  • Kriserna avlöser varandra men är också en möjlighet till omställning
  • Den nynordiska maten är lika hälsosam som medelhavsmat
  • Det är viktigt att se poesin i maten, annars försvinner matlusten som dessutom är extra viktig när man är äldre
  • Mat och dryck är inte bara viktiga kalorier vid en kris, det bidrar till moral, normalitet och stabilitet

BUBS utnämndes till Årets livsmedelsexportör, läs mer om priset och motiveringen här på Livsmedelsföretagens hemsida.


Publicerat

i

av

Etiketter: