Loading Events

« All Events

  • This event has passed.
  • There were no results found.

INNOVATIONSNÄTVERKET och Altitude bjuder in till Collab Breakfast + Vilken betydelse har smak för utvecklingen av framtidens hållbara mat?

april 24 | 08:3011:30

Måste man välja mellan riktigt hållbart och riktigt gott?

I samverkan med Altitude inleder vi dagens nätverksträff med Collab Breakfast på The Loop i Lund. Collab Breakfast är Altitudes koncept där frukost mixas med presentation av en unik affärsutmaning och dagens gäst är en av grundarna till Re=Meat, Jacob Schaldemose Peterson. Efter presentationen erbjuds deltagarna att använda sin expertis och samskapa innovativa lösningar.

Direkt efter detta samlas Livsmedelsakademins Innovationsnätverk och dagens inbjudna gäster. Vi fortsätter förmiddagen och lyssnar på Madeleine Jönsson, Biotekniker och Postdoktor i mat- och måltidsvetenskap på Högskolan Kristianstad som ger oss en förhandskik på resultaten av en färsk konsumentundersökning kring tång. Vad tycker vi egentligen om tång? Varför har inte tång redan en bredare förankring i den svenska matkulturen och våra svenska matmiljöer?

Tillsammans med våra gäster diskuterar vi vidare kring betydelsen av smak i utvecklingen av framtidens hållbara mat. Måste man välja mellan riktigt hållbart och riktigt gott? Är restflöden från dagens matsystem en guldgruva för smaksättning? Kan man ändra på vad som uppfattas som gott?

Du kanske vill du fortsätta din dag på The Loop? Efter att vi sammanfattat dagen har våra partner och inbjudna gäster idag möjlighet att stanna kvar på The Loop och testa Altitudes Coworking space utan kostnad.

 

Eventet är öppet för livsmedelsakademins partner och inbjudna gäster.
Har du någon fråga kring nätverksträffen är du varmt välkommen att mejla Emma.

 

När?
24 april kl 08.30-11.30

Var?
Level Two, The Loop, Rydbergstorg 4, Lund + Google Map

 

Program

Kl. 08.30 – 09.30 Collab Breakfast
Vi äter frukost, lyssnar in en unik affärsutmaning och samskapar innovativa lösningar – dagens gäst är Re=Meat

Kl. 09.30 – 11.30 Innovationsnätverket samlas
Livsmedelsakademins innovationsnätverk och dagens anslutande gäster samlas och fortsätter förmiddagen tillsammans.

Vad tycker vi om tång?
Vi lyssnar på Madeleine Jönsson, Biotekniker och Postdoktor i mat- och måltidsvetenskap på Högskolan i Kristianstad.
Madeleine ger oss en förhandskik på resultaten av en helt ny konsumentundersökning kring tång.

Diskussion kring framtidens mat, hållbarhet och smak
Måste man välja mellan riktigt hållbart och riktigt gott? Är restflöden från dagens matsystem en guldgruva för smaksättning? Kan man ändra på vad som uppfattas som gott?

Kl 11.20 -11.30 Gemensam avslutning och inbjudan till Coworking Space
Vill du fortsätta dagen på The Loop?
Efter att vi sammanfattat dagen har våra partner och inbjudna gäster idag möjlighet att stanna kvar på The Loop och testa Altitudes Coworking space utan kostnad.

 

Details

Date:
april 24
Time:
08:30 – 11:30
Event Categories:
,
Event Tags: