Måste man välja mellan riktigt hållbart och riktigt gott?
I samverkan med Altitude inleder vi dagens nätverksträff med Collab Breakfast på The Loop i Lund. Collab Breakfast är Altitudes koncept där frukost mixas med presentation av en unik affärsutmaning och dagens gäst är en av grundarna till Re=Meat, Jacob Schaldemose Peterson. Efter presentationen erbjuds deltagarna att använda sin expertis och samskapa innovativa lösningar.
Direkt efter detta samlas Livsmedelsakademins Innovationsnätverk och dagens inbjudna gäster. Vi fortsätter förmiddagen och lyssnar på Madeleine Jönsson, Biotekniker och Postdoktor i mat- och måltidsvetenskap på Högskolan Kristianstad som ger oss en förhandskik på resultaten av en färsk konsumentundersökning kring tång. Vad tycker vi egentligen om tång? Varför har inte tång redan en bredare förankring i den svenska matkulturen och våra svenska matmiljöer?
Tillsammans med våra gäster diskuterar vi vidare kring betydelsen av smak i utvecklingen av framtidens hållbara mat. Måste man välja mellan riktigt hållbart och riktigt gott? Är restflöden från dagens matsystem en guldgruva för smaksättning? Kan man ändra på vad som uppfattas som gott?
Du kanske vill du fortsätta din dag på The Loop? Efter att vi sammanfattat dagen har våra partner och inbjudna gäster idag möjlighet att stanna kvar på The Loop och testa Altitudes Coworking space utan kostnad.
Eventet är öppet för livsmedelsakademins partner och inbjudna gäster.
Har du någon fråga kring nätverksträffen är du varmt välkommen att mejla Emma.
När?
24 april kl 08.30-11.30
Var?
Level Two, The Loop, Rydbergstorg 4, Lund + Google Map
Program
Kl. 08.30 – 09.30 Collab Breakfast
Vi äter frukost, lyssnar in en unik affärsutmaning och samskapar innovativa lösningar – dagens gäst är Re=Meat
Kl. 09.30 – 11.30 Innovationsnätverket samlas
Livsmedelsakademins innovationsnätverk och dagens anslutande gäster samlas och fortsätter förmiddagen tillsammans.
Vad tycker vi om tång?
Vi lyssnar på Madeleine Jönsson, Biotekniker och Postdoktor i mat- och måltidsvetenskap på Högskolan i Kristianstad.
Madeleine ger oss en förhandskik på resultaten av en helt ny konsumentundersökning kring tång.
Diskussion kring framtidens mat, hållbarhet och smak
Måste man välja mellan riktigt hållbart och riktigt gott? Är restflöden från dagens matsystem en guldgruva för smaksättning? Kan man ändra på vad som uppfattas som gott?
Kl 11.20 -11.30 Gemensam avslutning och inbjudan till Coworking Space
Vill du fortsätta dagen på The Loop?
Efter att vi sammanfattat dagen har våra partner och inbjudna gäster idag möjlighet att stanna kvar på The Loop och testa Altitudes Coworking space utan kostnad.
Cookie | Varaktighet | Beskrivning |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |