Klimatomställning är den största utmaningen mänskligheten står inför och vi vet att vi behöver tänka nytt och göra smartare val, snabbare. Maten vi äter står idag för en betydande del av klimatbelastningen – och det betyder även att matsystemet är en del av lösningen. Vi behöver identifiera möjligheterna och helt enkelt växla upp förändringstakten på de sätt vi kan.
Det finns stor outnyttjad potential till ökad hållbarhet i vårt nuvarande livsmedelsystem – linjära flöden där värdefulla resurser och synergier idag går förlorade kan ofta modifieras och recirkuleras. Det är […]
Omställningen till en mer cirkulär ekonomi pågår redan. Kravet på hållbarhet genom cirkuläritet ökar på alla nivåer. Livsmedelsnäringen kan ligga i framkant, men då behövs samsyn och samarbete. Därför finns […]
Förra vd-nätverket för Livsmedelsakademins och Packbridges medlemmar handlade om hållbarhet kopplat till livsmedelsnäringen. För första gången fick vi också en presentation av den cirkulära utvecklingshubben för livsmedel som ska växa […]
Livsmedelsakademin satsar på både cirkuläritet och kommunikation – vi välkomnar Emma Rydström, en erfaren projektledare och kommunikatör med hållbarhetsfokus till teamet. Vad ska du göra på Livsmedelsakademin? Jag kliver rakt in […]