Deprecated: Redux::setHelpTab har upphört sedan version Redux 4.3! Använd Redux::set_help_tab( $opt_name, $tab ) istället. in /customers/e/9/9/livsmedelsakademin.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4777 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/e/9/9/livsmedelsakademin.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:4777) in /customers/e/9/9/livsmedelsakademin.se/httpd.www/wp-content/plugins/the-events-calendar/src/Tribe/iCal.php on line 372 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/e/9/9/livsmedelsakademin.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:4777) in /customers/e/9/9/livsmedelsakademin.se/httpd.www/wp-content/plugins/the-events-calendar/src/Tribe/iCal.php on line 373 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/e/9/9/livsmedelsakademin.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:4777) in /customers/e/9/9/livsmedelsakademin.se/httpd.www/wp-content/plugins/the-events-calendar/src/Tribe/iCal.php on line 375 BEGIN:VCALENDAR VERSION:2.0 PRODID:-//Livsmedelsakademin - ECPv5.10.0//NONSGML v1.0//EN CALSCALE:GREGORIAN METHOD:PUBLISH X-WR-CALNAME:Livsmedelsakademin X-ORIGINAL-URL:https://www.livsmedelsakademin.se X-WR-CALDESC:Händelser för Livsmedelsakademin BEGIN:VTIMEZONE TZID:Europe/Stockholm BEGIN:DAYLIGHT TZOFFSETFROM:+0100 TZOFFSETTO:+0200 TZNAME:CEST DTSTART:20210328T010000 END:DAYLIGHT BEGIN:STANDARD TZOFFSETFROM:+0200 TZOFFSETTO:+0100 TZNAME:CET DTSTART:20211031T010000 END:STANDARD END:VTIMEZONE BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Stockholm:20211215T090000 DTEND;TZID=Europe/Stockholm:20211215T094500 DTSTAMP:20220704T233433 CREATED:20210225T131754Z LAST-MODIFIED:20211208T152813Z UID:5930-1639558800-1639561500@www.livsmedelsakademin.se SUMMARY:The Conversation - ett brännande samtal om framtidens möjligheter DESCRIPTION:Vi har kommit fram till sista delen av årets samtalsserie The Conversation\, och denna gång vill vi dyka djupare in i våra livsmedel. På Max IV\, en av världens mest avancerade forskningsanläggningar\, finns teknik som kan skapa unika möjligheter för livsmedelsnäringen. Med de verktyg som finns att nyttja på Max IV kan företag studera olika typer av material på molekylnivå och på så sätt få större kunskap om matens struktur. De kan söka svar på frågor om hur näringen tas upp när vi äter eller vad som händer med olika livsmedel när de processas på fabriken\, men även under matlagningen som sker i hemmet. Och hur kan man bearbeta livsmedel för att de ska bli hälsosammare och samtidigt produceras hållbart? De nya teknikerna stärker också förutsättningarna att producera ett varierat utbud av smaker och texturer och experimentera med gastronomiska egenskaper.  \n  \nVi lever i en tid där medvetenheten kring vad vi äter växer sig allt större. Vi vill att maten ska vara god men också hälsosam. Efterfrågan på vegetariska och veganska alternativ ökar och likaså finns ett större intresse för att maten ska vara producerad på ett hållbart sätt. Större efterfrågan på nya växtbaserade produkter kräver också nya processer och nya typer av förpackningar och förpackningsmaterial. Här krävs ny kunskap för att kunna göra en effektiv omställning från traditionell produktion. Det är en utmaning men också en möjlighet till innovation och nyföretagande. \n  \nVi är en befolkning som växer snabbt vilket innebär att större mängder mat behöver produceras\, och det går ut över miljön vi lever i. Produktionen av livsmedel behöver utvecklas så att både hälsa och klimat tas hänsyn till. Ökad kunskap kring näringsämnens funktioner i kroppen är en viktig faktor. Tillsammans med våra gäster kommer vi gå djupare in på vilka viktiga frågor som står på agendan för framtidens livsmedel och på vilket sätt Max IV kan vara intressant för livsmedelsnäringen. \n  \nVåra gäster är:\n  \n \nTommy Nylander\, professor i fysikalisk kemi vid Lunds universitet. \n  \nTommy Nylander forskar på något så intressant som lipidstruktur och proteinväxelverkan i bulk och på gränsytor. Han har ett förflutet på Livsmedelsteknologi på Lunds universitet\, där han disputera på en avhandling om proteiners ytegenskaper.  \nTommy Nylander har ägnat mycket tid åt att undersöka livsmedelsrelevanta system med neutron- och röntgentekniker. Tillsammans med Selma Maric initierade han Northern Lights on Food nätverket. \n  \n \nAnders Högberg\, Research & Strategic Partnership Manager på Orkla Foods. \nAnders ansvarar för forskning och strategiska samarbeten för att stärka innovationsförmågan på Orkla inom bland annat växtbaserat\, hälsa och hållbarhet generellt. Konkreta exempel är att Orkla är delaktig i två projekt inom ramen för Vinnovas nya satsning ”Framtidens Goda och hållbara vardagsmat” och att Orkla varit djupt involverad i etablerandet av Sweden Food Arena. Anders  har också en lång bakgrund inom nutrition och hälsa och har fortsatt ett ansvar för den strategiska inriktning som Orkla följer inom detta område. \n  \nSamtalet vänder sig till dig som arbetar inom livsmedelsnäringen eller helt enkelt bara är nyfiken på ämnet. Du kommer ha möjlighet att ställa frågor till våra gäster genom Q&A under webbinariumet. \n  \n \nSamtalet leds av \nLotta Törner\, vd Livsmedelsakademin \n  \nTid och plats:\nOnsdag 15 december\, kl 9.00 – 9.45 \nWebinarium via Zoom \nAnmäl dig här! \n  \nThe Conversation \nThe Conversation är Livsmedelsakademins samtalsserie om framtidens mat\, dryck och måltid. Här svarar våra inbjudna samtalspartner på brännande frågor utifrån ett givet ämne. Vi väljer våra gäster med omsorg\, och garanterar ny kunskap och nya insikter. URL:https://www.livsmedelsakademin.se/event/the-conversation-spara-datumet-3/ CATEGORIES:The Conversation ATTACH;FMTTYPE=image/png:https://www.livsmedelsakademin.se/wp-content/uploads/MAX-IV-TheConversation_Perry_Nordeng-1.png END:VEVENT END:VCALENDAR