Deprecated: Redux::setHelpTab har upphört sedan version Redux 4.3! Använd Redux::set_help_tab( $opt_name, $tab ) istället. in /customers/e/9/9/livsmedelsakademin.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4777 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/e/9/9/livsmedelsakademin.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:4777) in /customers/e/9/9/livsmedelsakademin.se/httpd.www/wp-content/plugins/the-events-calendar/src/Tribe/iCal.php on line 372 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/e/9/9/livsmedelsakademin.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:4777) in /customers/e/9/9/livsmedelsakademin.se/httpd.www/wp-content/plugins/the-events-calendar/src/Tribe/iCal.php on line 373 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/e/9/9/livsmedelsakademin.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:4777) in /customers/e/9/9/livsmedelsakademin.se/httpd.www/wp-content/plugins/the-events-calendar/src/Tribe/iCal.php on line 375 BEGIN:VCALENDAR VERSION:2.0 PRODID:-//Livsmedelsakademin - ECPv5.10.0//NONSGML v1.0//EN CALSCALE:GREGORIAN METHOD:PUBLISH X-WR-CALNAME:Livsmedelsakademin X-ORIGINAL-URL:https://www.livsmedelsakademin.se X-WR-CALDESC:Händelser för Livsmedelsakademin BEGIN:VTIMEZONE TZID:Europe/Stockholm BEGIN:DAYLIGHT TZOFFSETFROM:+0100 TZOFFSETTO:+0200 TZNAME:CEST DTSTART:20200329T010000 END:DAYLIGHT BEGIN:STANDARD TZOFFSETFROM:+0200 TZOFFSETTO:+0100 TZNAME:CET DTSTART:20201025T010000 END:STANDARD END:VTIMEZONE BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Stockholm:20200317T083000 DTEND;TZID=Europe/Stockholm:20200317T170000 DTSTAMP:20220705T002006 CREATED:20200212T144606Z LAST-MODIFIED:20200317T081249Z UID:4905-1584433800-1584464400@www.livsmedelsakademin.se SUMMARY:Inställd kurs: Om fisk med exceptionell kvalitet och smak DESCRIPTION:Lär dig göra det bästa av fisken \nDen 17 mars bjuder projektet Färsk fisk från hav till bord in till en heldag om fisk. Målet är att du ska få ny kunskap och inspireras till att bättre ta vara på den fisk som finns i våra skånska vatten. Vi utforskar smaker\, lagar mat på lokal fisk och fördjupar våra kunskaper om färskhet\, kvalitet och smak. \n  \nLär dig hantera fisken rätt för en bättre smak \nPer Vidlund och Pauline Vidlund\, driver Ängsöfisk vid Mälaren. De är mycket kvalitetsmedvetna och arbetar målmedvetet med att hålla en jämn och hög kvalitet\, de har därför flera toppkrogar som kunder\, bland annat Operakällaren och Lux Dag för Dag. Per lägger stor vikt vid att få fram så bra kvalitet som möjligt på sin fisk\, och kommer visa och berätta hur han gör för att den ska bli så bra och god som möjligt. Under hans ledning får du tillfälle att finslipa din teknik i styckning och filetering. \n  \nStjärnbeströdda recept på lokala fiskarter \nUnder eftermiddagen leder Michelin-kocken och Malmöprofilen Titti Qvarnström en workshop där vi tillsammans lagar smårätter på olika sorters lokala fiskar. Vi inspireras att testa nya arter och använda olika styckdetaljer\, men också hela fisken. Titti är känd för att arbeta med lokala råvaror i en säsongsanpassad meny\, med en vurm för det ovanliga. Hon vill inspirera andra att upptäcka och använda mångfalden av skånska råvaror. \n  \nI kursen ingår: \n\nTräningsmoment: stycka och filéa fisk\nAtt bedöma och jämföra kvalitet och färskhet på fisk\nWorkshop: tillaga och förädla olika sorters lokal fisk\nÄngsöfisk – inspireras av en yrkesfiskare som tar betalt för kvalitet\nRundvandring på Björks Ringsjön\n\nTiid: 17 mars 2020\, kl. 8.30 – 17.00 \nPlats: Björks Ringsjön\, Råröd 133\, 243 95 Stehag \nKursen är kostnadsfri. Frukost & lunch ingår \nBegränsat antal platser. \nSista anmälningsdag: 10 mars \n  \nOBS! KURSEN ÄR NU FULL! Du är välkommen att anmäla dig nedan\, men hamnar då på reservlistan och blir kontaktad om du kommer med.  \n\n\n  \nKontakt:\nElin Pettersson\, \nProjektledare Färsk fisk från hav till bord \nelin.pettersson@livsmedelsakademin.se \n0703 – 62 22 26 \nOm projekt Färsk fisk från hav till bord\nI projekt Färsk fisk från hav till bord arbetar vi tillsammans med fiskenäring\, grossister\, handel\, krögare och offentliga kök för att den lokalt landade fisken från kustfisket ska bli en självklarhet i butiksdisken\, restaurangmenyn och på matborden. Projektet arbetar för att stödja hållbart fiske i södra Östersjön där tillgången till färsk fisk ökar\, småskaligt kustnära fiske gynnas och fiskesamhällena lever. Projektet finansieras av Europeiska havs- och fiskerifonden via LEADER Sydöstra Skåne. URL:https://www.livsmedelsakademin.se/event/kurs-om-fisk-med-exceptionell-kvalitet-och-smak/ LOCATION:Björks Ringsjön\, Råröd Sjögården\, Höör\, 133 CATEGORIES:Visa på förstsidan,Workshop ATTACH;FMTTYPE=image/jpeg:https://www.livsmedelsakademin.se/wp-content/uploads/bild-till-inbjudan.jpg END:VEVENT END:VCALENDAR