Loading Events

« All Events

  • This event has passed.
  • There were no results found.

Innovationsnätverket: Tänk utanför boxen, innanför gränsen

december 4 | 08:3011:30

Välkommen till Livsmedelsakademins Innovationsnätverk, den här gången på temat Resiliens & Beredskap i matsystemet.

Hur förberedda är vi, och hur behöver vi samverka för att kunna hålla igång en livsmedelsproduktion när krisen är ett faktum?

Vilka förberedelser behöver vi göra? Vilka affärsmöjligheter ser vi? Och inte minst, hur kan vi tillsammans stärka vår förmåga att hantera kriser och höja vår beredskap i matsystemet? Programmet bjuder på erfarenheter, kunskap och inspiration som förhoppningsvis kommer innebära att ni är än mer rustade för de kriser som kan vara runt hörnet för aktörer i matsystemet, oavsett om det gäller hot, väder eller andra omvärldsfaktorer som är svåra att påverka.

 

Tid & plats:

Onsdagen den 4 december, kl. 08.30 – 11.30.

Plats: Länsresidenset, Stortorget 1, Malmö

 

OSA till sara.fredstrom@livsmedelsakademin.se senast 2 december
Observera att det är ett begränsat antal platser, så först till kvarn gäller.

 

Program

08.30 Frukost och mingel

09.00 Välkomna

09.05 – 09.30 Handlingskraft vid kris! Maria Béres, kommunikationschef på The Absolut Company berättar om hur de ställde om under pandemin och började leverera handsprit till sjukvården. Varför och hur fattades besluten, vad lärde de sig på vägen och hur blev det?

09.30 – 10. 15 Försvarsvilja och matlust Hugo Malm, projektledare på Södra civilområdeskansliet delar med sig av perspektiv, kunskap och råd kring den inhemska matproduktionen för att vi ska kunna öka resilliensen i livsmedelsnäringen.

10.15 10.30 Paus

10.30 – 11.30 Hur kan vi hålla igång vår verksamhet i kris? Vi gör en scenariobaserad workshop där vi tillsammans ringar in några av de möjligheter som finns och hur vi kan förbereda oss för att kunna fortsätta producera livsmedel när krisen kommer.

 

Målgrupp

Den här inbjudan går till medlemmarna i Livsmedelsakademins Innovationsnätverk, men också till andra företag som vi bedömer har en viktig roll för matsystemet i en krissituation. 

Livsmedelsakademin är en medlemsorganisation som tar vara på utvecklingskraften i matsystemet. Vår huvudsakliga verksamhet är inriktad mot projekt, nätverk, omvärldsspaningar och att vara en mötesplats för kunskapsdelning och samverkan mellan näringsliv, akademi och samhälle. Här kan du läsa mer. www.livsmedelsakademin.se

 

Details

Date:
december 4
Time:
08:30 – 11:30