Deprecated: Redux::setHelpTab har upphört sedan version Redux 4.3! Använd Redux::set_help_tab( $opt_name, $tab ) istället. in /customers/e/9/9/livsmedelsakademin.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4777 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/e/9/9/livsmedelsakademin.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:4777) in /customers/e/9/9/livsmedelsakademin.se/httpd.www/wp-content/plugins/the-events-calendar/src/Tribe/iCal.php on line 372 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/e/9/9/livsmedelsakademin.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:4777) in /customers/e/9/9/livsmedelsakademin.se/httpd.www/wp-content/plugins/the-events-calendar/src/Tribe/iCal.php on line 373 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/e/9/9/livsmedelsakademin.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:4777) in /customers/e/9/9/livsmedelsakademin.se/httpd.www/wp-content/plugins/the-events-calendar/src/Tribe/iCal.php on line 375 BEGIN:VCALENDAR VERSION:2.0 PRODID:-//Livsmedelsakademin - ECPv5.10.0//NONSGML v1.0//EN CALSCALE:GREGORIAN METHOD:PUBLISH X-WR-CALNAME:Livsmedelsakademin X-ORIGINAL-URL:https://www.livsmedelsakademin.se X-WR-CALDESC:Händelser för Livsmedelsakademin BEGIN:VTIMEZONE TZID:Europe/Stockholm BEGIN:DAYLIGHT TZOFFSETFROM:+0100 TZOFFSETTO:+0200 TZNAME:CEST DTSTART:20200329T010000 END:DAYLIGHT BEGIN:STANDARD TZOFFSETFROM:+0200 TZOFFSETTO:+0100 TZNAME:CET DTSTART:20201025T010000 END:STANDARD END:VTIMEZONE BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Stockholm:20201118T130000 DTEND;TZID=Europe/Stockholm:20201118T163000 DTSTAMP:20220704T230814 CREATED:20200626T075843Z LAST-MODIFIED:20201118T070359Z UID:5333-1605704400-1605717000@www.livsmedelsakademin.se SUMMARY:FOODay - Livsmedelsakademins dag om skånsk innovationskraft DESCRIPTION:Livsmedelsinnovationerna bubblar och gror i Skåne\, inte bara produkter utan framför allt idéer om systemförändring och tankar om nya sätt att göra saker. Här finns engagerade företagsledare\, visionära entreprenörer\, kunniga lantbrukare\, en stor produktion och många andra av förutsättningarna för att bli föregångare i Europa. Att det finns initiativkraft och flexibilitet visar corona-krisen där många klarat av att ställa om och finna nya vägar. Men för att vi i Skåne ska kunna bli ett ledande centrum för en hållbar och innovativ livsmedelsnäring krävs att näringslivets långsiktiga\, gemensamma behov och utmaningar sätts i fokus. \nSkåne kan bli ledande inom livsmedel\nUnder en eftermiddag lägger vi tillsammans kartan över möjligheter och potential för livsmedelsinnovation i Skåne. Vilka bitar har vi redan på plats och vad saknas för att kunna ta nästa steg? Och framför allt – hur ska vi göra för att underlätta och boosta livsmedelsinnovationer i Skåne? \nMöt företagsledare\, beslutsfattare och innovationsexperter\nVi är glada att välkomna flera viktiga och spännande personer från näringslivet som talare\, som Henrik Julin\, vd på Orkla Foods Sverige\, Mathias Persson\, marknads- och produktionschef på Svensk Ekosvamp AB (Hällestad) och Victoria Lagnevik\, vd på WellBeMed Sweden. Vi ser också fram emot att höra mer om ambitionerna för att utveckla offentlig måltid och innovationsklimatet i Skåne från Jenny Bergsten\, livsmedelsstrateg på Region Skåne\, Ingrid Landgren\, t.f. ordförande för Team for Sustainable Food Innovation\, Forsknings- och innovationsrådet i Skåne (FIRS) och Inger Tolsved Rosenkvist\, ordförande i Servicenämnden Region Skåne. \nMöjlighet att ställa frågor och diskutera \nDu får möjlighet att ställa frågor\, diskutera och skapa kontakt under eftermiddagen med både talare och andra deltagare. Värdar för dagen är Lotta Törner\, vd Livsmedelsakademin och moderator Håkan Jönsson\, Lunds universitet. \n  \nVälkommen till en spännande eftermiddag med livsmedelsinnovation i fokus! Direkt till anmälan >> \n  \nProgram\nVälkomna till FOODay! Moderator Håkan Jönsson hälsar oss välkomna och introducerar dagens digitala format. \nStarkare samarbete – nyckeln till Skånes framgång\nLotta Törner\, vd Livsmedelsakademin \n  \nBlock: Satsningar på mat\n \n  \nForskning och innovation för en livsmedelssektor i världsklass (och njutning\ni hela världen) \nMarie Gidlund\, vd Sweden Food Arena \n  \n  \n \n  \nSustainable agriculture for the future and food for 15 million people\nAnders Iversen\, Innovation manager\, Food & Bio Cluster Denmark\n(Hålls på engelska) \n  \n  \n \n  \nEtt samtal om strategi och arbete för att öka innovation och produktivitet i Skåne\nIngrid Landgren\, t.f. ordförande\, Team for Sustainable Food Innovation\, Forsknings- och innovationsrådet i Skåne (FIRS)\nJenny Bergsten\, livsmedelsstrateg\, Region Skåne \n  \n  \nPaus 10 min – ca kl 14.00 \nBlock: Visionen som ledstjärna och drivkraft\n \n  \nSveriges bästa sjukhusmat för ett friskare Skåne\nInger Tolsved Rosenkvist\, ordförande Servicenämnden\, Region Skåne \n  \n  \n  \n \n  \nAllt annat än en nollvision för undernäring hos äldre är otänkbart\nMartina Avasoo Barte\, projektledare Livsmedelsakademin \n  \n  \n  \nPaus 5 min – ca kl 14.30 \nBlock: Innovatörer och uppstickare\nNytänkande företagsledare i både etablerade och nyare bolag berättar om företagets resa framåt\, hållbar matinnovation och hur de ser på framtiden. Vi får också höra hur det står till hos matentreprenörerna. \n \n  \n  \nHenrik Julin\, vd Orkla Foods Sverige \n  \n  \n \n  \n  \nMathias Persson\, Marknads- och produktionschef\, Svensk Ekosvamp AB (Hällestad svamp) \n  \n  \n \n  \n  \nVictoria Lagnevik\, vd\, WellBeMed Sweden \n  \n  \n \n  \n  \nNikolas Larsson\, t.f vd Krinova \n  \n  \n  \nPaus 10 min – ca 15.10 \nBlock: Samtal och diskussion med talare och deltagare\n– Panelsamtal om framtiden\, förutsättningar\, möjligheter\, hinder och potential för innovation och utveckling hos Skånes livsmedelsföretag med några av dagens talare. \n  \n– Break out rooms online för deltagarna\n15 minuters samtal i mindre grupper som ger möjlighet att diskutera och reflektera kring dagens ämnen och föredrag med andra deltagare. \n  \n– Uppsamling av diskussionerna med moderator Håkan Jönsson \n  \nDagens medskick – vad händer härnäst? \nSom avslutning på dagen ställer Lotta Törner frågan till talare och deltagare. \n  \n  \nTid & plats\n18 november 2020\, kl 13.00 – 16.30 \nIncheckning för deltagare från kl 12.50 \nDigitalt evenemang – Om du anmält dig har du fått en länk för registrering på ZOOM skickad till din e-postadress. Om du saknar mailet i inkorgen\, kontrollera din skräppost.\nHittar du ingen länk – kontakta Elin Pettersson\, elin.pettersson@livsmedelsakademin.se eller via telefon: 0703 – 622 226 om \nFysiska VIP-rum – INSTÄLLT\nTidigare angav vi att det fanns möjlighet till att delta fysiskt i VIP-rum med mindre antal personer. Med rådande läge kommer vi dock inte att erbjuda fysiska VIP-rum. \n  \nGratis för partner \nÄr ditt företag partner till Livsmedelsakademin ingår det i ert partnerskap och är gratis att delta. För övriga är avgiften 400 kr per person (ex. moms). \n  \nAnmälan: https://forms.gle/5mQSFxmZL3aUgRNY7\nAnmäl dig senast fredagen den 13 november 2020. URL:https://www.livsmedelsakademin.se/event/fooday-livsmedelsakademins-dag-om-skansk-innovationskraft/ LOCATION:Online CATEGORIES:Livsmedelsakademins dag,Visa på förstsidan ATTACH;FMTTYPE=image/jpeg:https://www.livsmedelsakademin.se/wp-content/uploads/omslagsbild-hemsida.jpg END:VEVENT END:VCALENDAR