Nu är det dags igen! Vi samlar matsystemet och arrangerar FOODay 2024 den 27 september på Studio i Malmö. FOODay är vår mötesplats för matsystemet som community, en plats för inspiration, samtal, kära återseenden och nya kontakter. Utöver inspirerande teman och talare bjuder vi på tilltugg som förhoppningsvis både förvånar och utmanar.
Var en del av samtalet
Med hjälp av kunniga, spännande och förändringsbenägna personer tar vi upp teman som just nu påverkar både riktningen och möjligheterna för framtidens matsystem. Var en del av samtalet, lyssna och inspireras när vi tänjer på nuet och knuffar viktiga tankemodeller rakt in i framtiden. Under eftermiddagen lyfter vi bland annat:
Hälsa genom mat eller medicin – vilken framtid styr vi mot?
Ökningen av kostrelaterad ohälsa är kostsam för samhället och orsakar dessutom lidande på individnivå. Men denna ohälsa går att förebygga och det finns otroligt stor förändringskraft för en bättre hälsa i maten vi alla äter. Samtidigt slår läkemedelsbranschens viktminskningsinnovationer nya försäljningsrekord. Vilken roll ska matsystemet ha för folkhälsan? Upplev ett möjligt framtidsscenario och möt vår kunniga panel.
Finns det ens svinn om matsystemet tar anatomiskt ansvar?
Traditionellt används begreppet anatomiskt ansvar i samband med köttkonsumtion – alla delar av ett djur kan ha ett värde; ekonomisk, smakmässigt och miljömässigt. Men, hur mycket mer mat kan landa i människors magar om vi tänker likadant kring alla typer av råvaror som går in i matsystemet? Hur blir dagens livsmedelsförluster, biflöden och svinn framtidens mat?
Alla vill väl jobba med mat?
Lever livsmedelsnäringen upp till ungas förväntningar på framtida arbetsgivare? I en omvänd anställningsintervju låter vi studenter värdera vad företagen har att erbjuda. Hur kan näringsliv och akademi ta vara på och utveckla unga människors förmåga och drivkraft för en hållbar framtid?
Sätt igång!
Temat för årets beredskapsvecka är Sätt igång! Men hur? Möt inspirerande personer och organisationer som berättar hur de rent konkret har satt igång arbetet med en robust och anpassningsbar livsmedelsförsörjning. Framtidens livsmedelsberedskap – redan idag!
Anmäl dig idag!
Biljetterna kostar ingenting, men vi har ett begränsat antal platser att erbjuda, anmäl dig bums!
Vi på Livsmedelsakademin ser verkligen fram emot att möta er allihop, både välbekanta och helt nya ansikten.
Varför finns FOODay?
FOODay arrangeras av Livsmedelsakademin. Syftet med dagen är att skapa möjlighet för alla olika aktörer i matsystemet att träffas över traditionella gränser, inspireras och nätverka. Deltagandet är kostnadsfritt och vi välkomnar dig som är eller vill vara en del av matsystemet.
Livsmedelsakademins är en icke-vinstdrivande organisation som driver nätverk och arbetar med processer, projekt och förändring på systemnivå. Vi tar oss an utmaningar som är för stora för att enskilda aktörer ska kunna hantera dem på egen hand. Våra medlemmar återfinns inom livsmedelsnäringen, akademin, offentlig- och ideell sektor. Vår verksamhet finansieras via projektmedel, medlemsavgifter och verksamhetsbidrag.