Vår studentambassadör Ida Kleinau till Silicon Valley

I januari åker Ida Kleinau, studentambassadör hos Livsmedelsakademin, till Silicon Valley för en utmanande praktik på Nordic Innovation House. Under fyra månader kommer hon jobba för att förmedla kontakt och länkar mellan unga nordiska start-ups och Silicon Valley.

För Idas del började det stora entreprenörs- och innovationsintresse i och med uppstarten och driften av food-trucken Idas Sommarkiosk på Lomma strand i Skåne. Efter att hon avslutat sitt examensarbete inom personalised nutrition, individanpassade kostråd, hos Healthy Marketing Team (HMT) tar hon nu sats och flyttar till Silicon Valley för att under fyra månader vara praktikant på Nordic Innovation House.

– Min tid som studentambassadör på Livsmedelsakademin har fått mig att inse hur viktig innovation är för att kunna möta framtida utmaningar. Att nu få spendera fyra månader i ett av världens största centrum för teknisk innovation känns därför otroligt spännande och lärorikt, säger Ida som snart är färdig civilingenjör i bioteknik med livsmedelsinriktning från Lunds Tekniska Högskola.

Nordic Innovation House drivs bland annat av den svenska innovationsmyndigheten Vinnova och deras syfte är att vara en länk mellan unga nordiska start-ups och Silicon Valley. Detta genom att bland annat förmedla kontakt med mentorer, investerare och samarbetspartners. Här har alltså Ida tagit en eftertraktad plats och hoppas att få jobba specifikt med olika typer av healthtech.

– Min förhoppning är att få med mig många lärdomar och ett ökat kontaktnät hem till Sverige där jag vill fortsätta fokusera på innovation och livsmedel, gärna genom att starta ett livsmedelsföretag, säger Ida.

Livsmedelsakademins vd Lotta Törner kommenterar:

– Vi på Livsmedelsakademin är väldigt glada och stolta. Det är alltid kul att se hur det går för våra studentambassadörer, men extra roligt när någon verkligen tar steget ut! Vi ser fram emot att följa Ida och hoppas på spännande uppdateringar från Silicon Valley!

 

Vi på Livsmedelsakademin önskar Ida stort lycka till!

 

Läs mer om Studentnätverket