Traineerna firades av med stolta tal och diplom

Efter 15 lärorika månader är den första omgången av Skånes Livsmedelsakademis traineeprogram till ända. Igår samlades traineer, mentorer, handledare och representanter från de involverade företagen i landshövdingens residens i Malmö för en ceremoniell diplomering.

– Det känns bra, men också vemodigt för det har varit en himla bra tid, säger Lisa Fugl, som varit trainee på Pågen sedan programmet inleddes i september 2010.

Ett av de starkaste minnena som hon tar med sig från tiden som trainee är trendspaningsresan till London och Nice.

– Det var en intensiv resa och vi jobbade väldigt hårt tillsammans alla traineer. Det var en väldigt fin resa att göra, allt handlade verkligen om mat och livsmedel, säger hon.

Efter att traineerna fått ta emot diplom av landshövdingen, och tillika Skånes Livsmedelsakademis styrelseordförande, Göran Tunhammar firades traineerna med tårta. Jan Brattström, som från Livsmedelsakademins sida lett traineeprogrammet, spred idel beröm över traineerna och riktade ett stort tack till de deltagande företagen som på ett eller annat sätt medverkat i programmet. Vissa företag har medverkat som arbetsgivare åt traineerna, andra genom studiebesök eller mentorskap.

Ann-Louise Ingvarsson, kvalitets- och verksamhetsutvecklingschef på Lantmännens division Lantbruk, har varit mentor åt Daniel Nyd på Leaf. Hon beskrev deras tid tillsammans som väldigt utvecklande för dem båda.

– Det har varit superspännande att få följa någon så nära. Jag har bidragit genom att vara ett stöd och bollplank, och ibland pushande. Mentorskapet har absolut gett något tillbaka. Det har gjort att jag stannat upp, reflekterat och fått nya synvinklar på saker och ting. Och det har satt igång automatiska processer i mig.