Skånes Matfestival är tillbaka 22-24 maj 2015

I våras tog sig 8 500 personer till lilla Brösarp för att delta på Skånes Matfestival. Nu står det klart att festivalen kommer tillbaka 2015. Helgen den 22-24 maj förvandlas återigen den gamla vägstationen på Österlen till ett matmecka för foodies, kockar, producenter och turister.

Småskaliga producenter, passionerade mathantverkare, dedikerade kockar och etablerade livsmedelsföretag. Tillsammans med dem skapar Smaka på Skåne och Livsmedelsakademin regionens mest spännande och smakrika festival sista helgen i maj 2015.

– Vårens festival blev en succé och det känns fantastiskt kul att än en gång få möjlighet att skapa en mötesplats som får både bransch och konsumenter att samlas kring så viktiga frågor som mat, dryck och måltid, säger Jannie Vestergaard, verksamhetsansvarig för Smaka på Skåne, som är en del av Livsmedelsakademin.

Årets festival delfinansieras av Region Skåne och precis som förra året är Sparbanken Syd huvudsponsor.

– Det som skiljer Skånes Matfestival från andra matevent är att vi inte har några utställare. Producenterna och livsmedelsföretagen som kommer hit är deltagare och erbjuder besökarna så mycket mer än bara smakprover. Det var en av de största framgångsfaktorerna i våras och 2015-års festival kommer präglas av ännu mer interaktivitet, innovation, mångfald och kunskapshöjande aktiviteter, säger Lotta Törner, vd för Livsmedelsakademin.

Mer om Skånes Matfestival

Skånes Matfestival arrangeras av Livsmedelsakademin/Smaka på Skåne.
Initiativtagare är Anders Cederberg, gästgifvare på Brösarps Gästgifveri & SPA och Charlotta Ranert. Skånes Matfestival kompletterar Matrundan som årligen arrangeras på Österlen i slutet av maj. Precis som förra året är Charlotta Ranert matfestivalchef 2015.

När: 22-24 maj 2015
Var: Brösarp

Följ Skånes Matfestival på Facebook och på webben.

För mer information kontakta:

Jannie Vestergaard, verksamhetsledare, Smaka på Skåne, 0727-34 85 44, jannie.vestergaard@livsmedelsakademin.se

Är ditt företag eller din organisation intresserade av att delta på festivalen kontakta:

Charlotta Ranert, matfestivalchef, 0737-18 13 18, charlotta.ranert@livsmedelsakademin.se