Skånemejerier ny partner till Livsmedelsakademin

Nu blir Skånemejerier återigen partner till Livsmedelsakademin. ”Vi har sett fram emot att förnya vårt samarbete och tycker att Livsmedelsakademin har fått en intressant position”, säger Björn Sederblad, vd.

– Skånemejerier är en nygammal partner som vi nu hälsar välkommen tillbaka. Det är ett välkänt företag här i regionen och det känns självklart att Skånemejerier ska vara med i våra spännande projekt. Jag tror att deras nytänkande kan tillföra mycket, säger Lotta Törner, vd för Livsmedelsakademin.

Skånemejerier som värnar om den svenska mjölksbonden och om mångfalden på den svenska mejerimarknaden har med sina cirka 520 mjölkbönder i Skåne och Sydsverige ett starkt fäste i Skåne. Bland varumärkena återfinns förutom Skånemejerier även Bravo, Allerum, Hjordnära, Åsens Lantmjölk och Lindahls.

– Det finns ingen region som är så stark som Skåne inom livsmedel. Vi ser fram emot att både kunna bidra och delta i ett kunskapsutbyte mellan Livsmedelsakademins partners, inte minst inom högaktuella områden som spårbarhet och närproducerat, säger Björn Sederblad.