Publiksuccén Skånes Matfestival är tillbaka 20-22 maj 2016: ”Nu är det ju tradition!”

2014 var pilotåret. 8 500 hungriga besökare tog sig till lilla Brösarp för att inspireras, njuta och lära sig mer om skånsk mat- och dryckeskultur. 2015 års festival slog publikrekord med 10 000 besökare och ett hundratal småskaliga producenter, passionerade mathantverkare, dedikerade kockar och etablerade livsmedelsföretag. Nu är det klart att den populära festivalen kommer tillbaka till Brösarp 20-22 maj 2016.

– Det blev jubel på kontoret när datumet spikades för Skånes Matfestival 2016. Det är ett sådant lustfyllt projekt att arbeta med. Alla involverade och besökare är oerhört positiva. Och nu är det ju tradition! säger Jannie Vestergaard, verksamhetsansvarig för festivalarrangören Smaka på Skåne på Livsmedelsakademin.

Den 20-22 maj ska Brösarp på Österlen återigen fyllas med tusentals matfantaster av alla de slag och nu drar förberedelsearbetet igång på allvar. Mycket är sig likt från tidigare år; Region Skåne är delfinansiär av festivalen, och föregående års huvudsponsor, Sparbanken Syd, fortsätter även 2016 sitt sponsorskap. Dock kommer 2016 års festival få en ny huvudsponsor, som kommer offentliggöras inom kort.

Charlotta Ranert, som även detta år kommer vara matfestivalschef, är trots föregående års succéer fast besluten om vidareutveckla festivalen ytterligare.

– I år börjar vi arbetet i god tid och min ambition är att festivalen ska utvecklas, allt för att nå närmre vår vision om att år 2020 vara Nordens mest innovativa matfestival! I år vill jag bland annat sprida ut festivalens aktiviteter till det vackra området runt omkring Brösarp.

De deltagande matföretagen på Skånes Matfestival kommer även denna gång vara en härlig blandning av stora och små aktörer och Charlotta uppmanar skånska mat- och dryckesaktörer att redan nu anmäla sitt intresse för en plats på matfestivalens område.

– Nästa års matfestival kommer vara den bästa hittills och vi vill redan nu börja utforma festivalen tillsammans med de deltagande livsmedelsföretagen, avslutar Charlotta.

Mer om Skånes Matfestival
Skånes Matfestival, som präglas av interaktivitet, innovation, mångfald och kunskapshöjande aktiviteter, arrangeras av Livsmedelsakademin/Smaka på Skåne. Initiativtagare är Anders Cederberg, gästgifvare på Brösarps Gästgifveri & SPA och Charlotta Ranert. Informationsmöten kommer hållas den 28/1 i Malmö, och den 29/1 i Brösarp.

När: 20-22 maj 2016
Var: Brösarp

Kontakt
Charlotta Ranert, matfestivalschef Skånes matfestival, 0737-18 13 18, charlotta.ranert@livsmedelsakademin.se,
Jannie Vestergaard, verksamhetsansvarig Smaka på Skåne, 0727-34 85 44,  jannie.vestergaard@livsmedelsakademin.se

För pressbilder från Skånes Matfestival kontakta:
Amanda Magnusson, kommunikationsansvarig, Livsmedelsakademin, 0705-86 32 71,  amanda.magnusson@livsmedelsakademin.se