På spaning med Framtidens Ledare

För att bli en framgångsrik framtida ledare inom livsmedelsnäringen (eller vilken annan näring som helst) är det självklart viktigt att tänka i framkant och ha förståelse för vad som kan komma runt hörnet. Därför var det en självklarhet att deltagarna i vårt utvecklingsprogram Framtidens Ledare skulle få utveckla sin trendspaningskompetens. Sagt och gjort; den 24 augusti arrangerade vi på Livsmedelsakademin en trendsafari i den danska huvudstaden för våra 14 framtida ledare.

Det finns ingen magisk spåkula som kan berätta exakt vad som kommer hända i framtiden, men genom lite gedigen nyfikenhet och kontinuerlig analys kan man komma ganska långt i att förstå sin samtid och framtid. Just nu finns det ett antal olika megatrender som har verkligt stor påverkan på livsmedelsnäringen. Exempel på dessa är Hälsa, Hållbarhet och Transparens, och under trendsafari spanade deltagarna i Framtidens Ledare specifikt efter manifestationer av just dessa tre megatrender.

Tillsammans täckte vi under en dag stora delar av Köpenhamns trendigaste områden, så som Norrebro, Vesterbro och Christianshavn. Inte helt oväntat noterade deltagarna mängder av spännande observationer och drog slutsatser om vad som kan komma runt hörnet.

Kortfattad kan observationerna från trendsafarin sammanfattas så här:

  • – Hälsa kommer allt mer att definieras som välbefinnande för kropp OCH själ
  • – Hållbarhet måste handla om hur företag handgripligen tar ansvar för vår planet genom konkreta åtgärder, snarare än svulstiga CSR-rapporter
  • – Transparens manifesteras bäst genom att med stolthet visa upp vem man är och vad man gör, och på så sätt visa att man inte har något att dölja

Den 14 november på Livsmedelsakademins Dag kommer några av deltagarna från Framtidens Ledare att presentera resultaten från trendsafarin. De kommer att bjuda på spännande exempel och slutsatser, så missa inte detta. Anmäl dig till Livsmedelsakademins Dag här.