Öresundsregionen kan få del i EU:s största satsning på livsmedel någonsin

En satsning på mellan 1,5 och 2 miljarder kronor per år kommer till livsmedelsområdet från bland annat EU för att stärka företag och universitetet i Europa. Den 4 juni bjuder FoodBest in till en presskonferens om Öresundsregionens möjligheter att bli huvudnavet i EU-satsningen.

En satsning på mellan 1,5 och 2 miljarder kronor per år kommer till livsmedelsområdet från bland annat EU för att stärka företag och universitetet i Europa. Öresundsregionen är en stark aktör inom livsmedelsområdet och har stora möjligheter att få ta del av den stora satsningen. EU vill fokusera på utbildning, forskning och innovation för att öka konkurrenskraften och bidra till att möta de globala utmaningarna. Detta innebär fler jobb och ökad tillväxt och inte minst mer samarbete över sundet.

Foodbest är det Europaförankrade konsortium med ett 30-tal stora företag och 10 välkända universitet som formerades i Bologna förra veckan. Man ställer sig gemensamt bakom en ansökan om EU-pengar inom livsmedelsområdet. Foodbest Nordic, den svensk-danska gruppen, är drivkraften inom detta arbete, något som ytterligare stärker Öresundsregionens möjligheter att bli huvudnavet i EU-satsningen.

Den 4 juni bjuder FoodBest in till en presskonferens hos Lantmännen i Malmö. Välkommen att träffa representanter från näringsliv och universitet!

Bengt Streijffert
Lunds universitet och styrelsen för Foodbest

Kontakt:

Bengt Streijffert, styrelsen Foodbest, 0733-861774, bengt.streijffert@food.lth.se
Lotta Törner, VD Livsmedelsakademin, 0727-415855, lotta.torner@livsmedelsakademin.se
Håkan Jönsson, koordinator Lund University Food Studies, 0733-603521, hakan.jonsson@kultur.lu.se
Ann Moen, kommunikationschef Foodbest Nordic, 0725-543922, ann.moen@food.lu.se

När: Torsdag 4 juni kl. 13.00
Var: Lantmännen på Neptunigatan 11 i Malmö