Nytt studentnätverk redo att ta sig an näringens utmaningar

I höst startar en ny grupp studenter i Livsmedelsakademins studentnätverk. Vi ser ett stort värde i att ha ett studentnätverk med stor bredd när det gäller utbildningsbakgrund. Därför läser studenterna allt från bioteknik och teknisk fysik, till service management, läkarlinjen, gastronomi med mera. De förenas av sitt intresse för mat, dryck och måltider och viljan att vara med och påverka branschen.

Fay Stensson är koordinator för studenterna i nätverket, och studerar bioteknik vid Lunds Universitet. Hon berättar om varför hon vill engagera sig i Livsmedelsakademin och bli studentambassadör:

  • Jag vill lära känna och påverka livsmedelsnäringen redan nu när jag fortfarande är student, och Livsmedelsakademin har ett stort nätverk med spännande företag. Jag tycker det är intressant och viktigt hur människors välmående och klimat påverkas genom maten, och därför vill jag vara med i utvecklingen.  

Under det kommande året kommer studentnätverket träffa ett antal av våra partners och ställa frågor, utmana och komma med lösningar på case från företagen. Med den stora bredd som finns i studenternas bakgrund bäddar det för en dynamisk grupp med en mångfald av infallsvinklar, idéer och innovativa lösningar. Studenterna kommer också ta del av de projekt som Livsmedelsakademin driver och delta i våra aktiviteter och evenemang.

Livsmedelsakademins studentnätverk är en del av satsningarna inom vårt fokusområde En attraktiv livsmedelsnäring. Genom nätverkets aktiviteter får våra partnerföretag tillgång till studenternas idéer och tankar. I gengäld får studenterna en stor kännedom om branschen, möjligheter att nätverka och en chans att skapa relationer till potentiella framtida arbetsgivare.


Kort om studenterna i nätverket

Namn: Fay Stensson, koordinator för studenterna

Studerar: Bioteknik, livsmedel – LTH, Lunds universitet

Jag tycker det är viktigt med mat och miljö, hur man kan ta vara på mat och exkludera matsvinn. Det finns mycket bra grejer i mat som folk anser är skräp.

 

Namn: Martin Jönsson

Studerar: Bioteknik, livsmedel – LTH, Lunds universitet

Det är riktigt spännande med ingrediensförädling, mitt mål är att göra enkla och billiga ingredienser så smakrika som möjligt. För det är lättare att göra en oxfilé riktigt god än en potatis.

 

Namn: Charlot Vikenborg

Studerar: Bioteknik, livsmedel – LTH, Lunds universitet

Jag tycker att antiinflammatorisk mat och mat som har probiotisk effekt är extra intressant, det är häftigt hur mycket vårt allmäntillstånd och vår hälsa kan påverkas av vad vi stoppar i oss.

 

Namn: Isac Zia

Studerar: Läkare – Lunds universitet

Ett av människans mest basala behov har i modern tid blivit gourmet världen över, som till exempel nu när även street food förväntas uppfylla vissa smakkriterier. Potentialen att variera alla möjliga ingredienser till något nytt och spännande i ren kreativ anda lockar mig.  Att samtala om maten man äter med sina närmsta – eller främlingar – är något jag ser fram emot varje dag.

 

Namn: Robert Simonsson

Studerar: Service Management Tourism & Hotel – Lunds universitet

Älskar att äta och att laga mat, men inser att sättet vi äter på behöver förändras och att det därför finns många möjligheter att förändra livsmedelsbranschen.

 

 

Namn: Fiona Hay

Studerar: Maskinteknik, teknisk design – LTH, Lunds universitet

Mat är spännande för att det är en väldigt stor del av livet, den påverkar mycket ens egen hälsa och välmående men också klimat och välfärdsmässigt ute i världen! Och så älskar jag att äta och laga mat och experimentera!

 

Namn: Emelie Wiklund

Studerar: Kemiteknik, material – LTH, Lunds universitet

Jag tycker det är väldigt intressant med antiinflammatorisk mat, superfood men även material och funktion på själva förpackningarna till olika produkter. Vi står inför många utmaningar inom klimat och hälsa vilket jag tycker är både spännande och skrämmande.

 

Namn: Dajana Zoric

Studerar: Mat- och måltidsvetenskap – Högskolan Kristianstad

Jag gillar att inspirera andra till att äta bättre! Både näringsmässigt och miljömässigt. Jag är intresserad av all mat och dryck som kan bidra till en bättre hälsa.

 

Namn: Yeongseol Ha (Seoly)

Studerar: Gastronomiprogrammet – Högskolan Kristianstad

Då mitt hemland är Sydkorea är jag väldigt nyfiken på skånska råvaror och skånsktillverkade livsmedel, men jag har också ett intresse för fermentering, suröl och lågkolhydratkost. Jag är intresserad av kost och hälsa.

 

Namn: Oscar Jonsson

Studerar: Service Management retail – Lunds universitet

Jag har redan jobbat med livsmedel i nio år, och mitt stora matintresse kommer från att familjen lagat mycket god mat.

 

Namn: Lovisa Ericsson

Studerar: Teknisk fysik – LTH, Lunds universitet

Jag är intresserad av hållbarhet, hur man gör som konsument för att handla och äta hållbart.

 

 

Kontakt

Elin Pettersson, ansvarig för Livsmedelsakademins studentnätverk

Mail: elin.pettersson(at)livsmedelsakademin.se        Tlf: 0703 – 622 226